mynewspapers.net

Hur man veck tyll

Hur man veck tyll


Tyll, med dess känsliga nettas väva, och fjäderlätt vikt, är en mycket populär tyg för både formella kläder och inredning. Om ni ser tyll som grunden för ett formellt klänning, en volang på en liten flickas festklänning eller en HINNAKTIG kapell hängande från sänggavlar, serverar tyll bra i olika syften. Sömnad med tyll är inte svårt eftersom det uppfyller enkelt olika sömnad metoder. Om du veck tyll, du gör veck längs kanten och sy veck på plats för att skapa fyllighet.

Instruktioner

• Låg tyll ut platt på en arbetsyta och avgöra vilken kant du vill veck. Placera måttbandet längs denna kant och mäta den. Bestämma avstånd i din veck och djupet av din veck, planerar varje veck längs kanten av tyget. Till exempel om du vill att veck 3 inches isär och ½-tums wide längs tyg, skulle du göra märken 1 tum apart (för veck) varje 3 inches längs tyll tyg.

• Gör två små märken för varje veck med tyg penna längs tyg. Det första märket skapar djup fodra av veck och andra märket är det anpassning av veck--du kommer att anpassa dessa två märken för att göra veck. Som du ansluter markerar, skapar du en överlappning av tyg.

• Justera veck markerar du gjort längs tyget genom att dra den vänstra mark till rätt märke och justera dem perfekt. Klämma fast tyget på plats för att hålla veck. Upprepa detta längs hela kanten till pin varje veck.

• Sy längs fasta och veckade kanten av tyll, sömnad ½-tums med tyg eggen. Ta bort stiften när du är klar med sömnad. Sömmar linjen kommer att hålla veck på plats som "mjuka veck."