mynewspapers.net

Hur man vatten & ta hand om en växt som Goji Berry

Hur man vatten & ta hand om en växt som Goji Berry


Goji bär är en kall härdig växt som växer i de flesta av USA och upp till Kanada. Det börjar bära frukt inom två år. Goji har blivit känd i de senaste åren för potentiella hälsofördelar och nu används som ett supplement och bären görs till juice. Intresset växer goji har också ökat. Det är en lätt växt att växa, men är svårt att gro.. Om det har lite special behöver och är störd av några skadedjur.

Instruktioner

• Pot din goji anläggningen i en djup kastrull. Goji kan överleva perioder av torka på grund av ett djupt rotsystem. Rötterna behöver växa lång och djup men förblir torr. Blanda 2 delar krukväxtjord, 1 del kompost och en handfull sand i potten.

• Ta bort goji anläggningen från dess gamla potten och dra försiktigt ut rötterna att sprida dem. Gräva en depression i planteringsjord medium och placera anläggningen i marken så att rötterna blir bara 1/8 tum nedanför potten fälgen. Fyll med planteringsjord medium och tryck ner fast ta bort eventuella luftfickor.

• Vatten potten tills fukten spiller ut dräneringshål. Goji gör inte bra när det sitter i fukt än det behöver måttlig vatten. Använda regnvatten eller destillerat vatten. Goji är känslig för behandlade kommunalt vatten och kemikalier. Placera goji anläggningen i ett soligt till delvis soligt läge.

• Vatten bara när rötterna är nästan torr. För att kontrollera, spets potten och sticka fingret i dräneringshål. Om anläggningen är knappt cool och inte blött då är det dags att vattna igen. Vatten tills det rinner ur dräneringshål och låt det torka ut igen. Vattning krukor på detta sätt hjälper läcker ut salter och överflödiga mineraler som bygger upp i jord och orsaka toxicitet.

• Gödsla plantan tidigt på våren och igen under blomningen. Använda balanserat gödselmedel utspädd till halv styrka. Paketet riktningar kommer att berätta hur mycket för att blanda. Vatten i gödselmedlet tills vattnet sipprar genom botten.

• Beskär död ved i vinter. Över vintern, kan du sticka goji berry potten i en skyddad plats på gården och täck med halm eller flytta den inomhus för säsongen. Du ska inte behöva oroa vattnas det i vinter om du växer den i ett tropiskt klimat. Om du tar anläggningen inomhus behöver du vatten hälften så mycket i vilande vinterperioden.