mynewspapers.net

Hur man väljer RC NiMH batterier

Hur man väljer RC NiMH batterier


Energikällan för din radiostyrda elbilar är en viktig aspekt av dess övergripande prestanda. Nickelmetallhydrid (NiMH) batterier är en stor källa till hållbara, uppladdningsbart battericeller, som ofta används i världen av RC. Det är viktigt att veta hur man väljer rätt NiMH batteri till din bil för att optimera prestanda och minimerar risken för skador på bilens komponenter.

Instruktioner

• Välja storlek på de celler som du vill använda i bilens chassi. Mycket som standard engångsbruk alkaliska batterier, NiMH-batterier kategoriseras med hjälp av systemet med bokstäver: AAA är de minsta, följt av AA, då C storlek till den största, som är D celler.

• Plocka rätt lagringskapaciteten för ditt fordon. Denna siffra skall mätas med ma timmar (mAh), vilket innebär att mängden energi som cellen kan ge för i 1 timme. Storleken på batteriet avgör inte begränsningarna i kapaciteten. exempelvis kan en liten AAA batteri erbjuda en kapacitet på 1300 mAH, långt över några större storlek celler. I allmänhet, ju högre kapacitet, den mer kraftfulla batteriet; med andra ord, ger en hög kapacitet snabbare hastigheter och längre körtider.

• Välja stilen av pack eftersom olika chassi kräver cellerna att vara inriktade på särskilda sätt; en sadel pack är exempelvis när två fyrkantig förpackningar med tre celler länkas samman med en kort längd på wire, och en pinne pack är där två stick-formade arrangemang av tre celler är justerade parallellt mot varandra. Hänvisa till ditt fordons bruksanvisning att identifiera rätt pack stil för din RC.