mynewspapers.net

Hur man väljer rätt löparsko för övervikt

Hur man väljer rätt löparsko för övervikt


Övervikt löpare av antingen kön behöva ägna särskild uppmärksamhet åt att välja rätt löparskor. En sko som ger bra motion control och dämpning är viktigt. En överviktig löpare är mer benägna att fotled och knäled skador med varje löpsteg på grund av styrkan av sin kroppsvikt mot en hård yta. När du är överviktig, är de mest ansträngda delarna av din kropp lederna. Löpning är känd för att skapa en hel del påfrestningar på benens leder ställs även för människor som har en låg body mass.

Instruktioner

• Bestäm din fot typ. Många överviktiga löpare har platta fötter, som tenderar att overpronate. Pronation är rotation av foten som den träffar marken. Foten slår på utsidan av hälen och rullar inåt alltför. Med tyngre löpare tendera där till vara för mycket rotation eller överpronation, som sätter en stam på bollen av foten med varje steg och orsakar en bultande åtgärder, som tar chocken upp underbenet.

• Leta efter skor som minskar tendensen att overpronate. Motion control skor motverka överdriven rotation av foten och skapa en mer naturlig, effektiv löpande åtgärder. Det är en medial post i sulan på skon som motstår överpronation. Bra dämpning absorberar bultande av foten på marken och chocken på fötter och ben. Av dessa skäl kommer tyngre löpare stor nytta motion control löparskor.

• Välj rätt löparsko för motion control och bra dämpning. Asics Gel Evolution 5 har fått sigill för godkännande från American Podiatric Medical Association och ger utmärkt motion kontroll. Det säljer för £65 från Footlocker från och med 2010. Brooks Beast 10 är en av de bästa löparskor 2010 för löpare med platta fötter. Det säljer för ca £84 från och med 2010. Nike Zoom Nucleus MC + ger övre stöd och motion control i en lätt sko. Det finns för runt £45 från och med 2010.