mynewspapers.net

Hur man väljer en mat-säker sealer för betong bänkskivor

Hur man väljer en mat-säker sealer för betong bänkskivor


Konkreta kök bänkskivor är en tålig, funktionella alternativ för villaägare som vill ha en handgjorda produkt med karaktär och värme. Betong är framtagen med hjälp av olika ingredienser, så varje konkret bänkskivan är olika, med små skillnader av färg och konsistens. En mat-säker tätningsmedel inte bara skyddar bänkskivan från maten som berör den, men skyddar maten mot eventuell förorening från betongen. Som granit, kan betong är porös, och drabbas av fläckar, värmeskador och repor, samt skada från sura livsmedel och ultraviolett ljus. Medan alla livsmedel-säker tätningsmedel skydda din mat från föroreningar, skyddar ingen enda sealer bänkskivan mot alla skadliga ämnen. Välj ett tätningsmedel baserat på hur du tänker använda bänkskivan.

Instruktioner

• Tillämpa ett tätningsmedel som är vattentät och har god fläck - och reptålighet om du planerar att hacka grönsaker, Rulla degen eller placera rå mat objekt som kan färga, som blåbär, direkt på bänkskivan.

• Använd en fogmassa som har god värmebeständighet om du ställer varma rätter eller grytor och kastruller direkt på bänkskivan.

• Behandla betongen med en produkt som erbjuder skydd mot ultraviolett ljus skada om bänkskivan utsätts för direkt solljus varje dag.

• Använd en genomträngande mat-säker fogmassa om bänkskivan inte kommer i kontakt med sura livsmedel och kommer inte att utsättas för vatten. Detta tätningsmedel kan skadas om du skär citroner eller spill tomatsås på bänkskivan. Denna sealer är inte ett bra val runt diskbänkar, heller, eftersom upprepad exponering för vatten kommer att försvaga sigill. Genomträngande tätningsmedel gör inte flaga eller skal, är immuna mot solljus (UV-exponering) och har god värmebeständighet.

• Tillämpa en aktuell mat-säker tätningsmedel för glans eller färg, värme eller UV-resistens. Aktuella fogmassor inkluderar vax, epoxi, akryl och uretan. Wax tätningsmedel är inte repa-bevis, men ge bänkskivan en attraktiv lyster. Akryl-baserad fogmassa kan också drabbas av repor, men skydda betongen från fläckar och ultraviolett ljus. Akryl ge ett visst skydd från värmeskador. Epoxi är dyra, men ger utmärkt fläcken motstånd och lägga till en lyster av betong. Epoxi tätningsmedel är inte UV-resistent, och de scuff och skrapa lätt.

• Välj en av de mer nyligen utvecklade hybrid tätningsmedel för mer omfattande skydd. Hybrid tätningsmedel inkluderar aktuella och genomträngande produkter, varav många är vattenbaserade och ger skydd från många, men inte alla, skadliga ämnen. Hybrid tätningsmedel finns i flera livsmedel säkra formuleringar, som alla har olika skyddande egenskaper.