mynewspapers.net

Hur man väljer en lampskärm

Hur man väljer en lampskärm


När du väljer en lampskärm, fattar du beslut som påverkar både utseende och nyttan av lampan. Det finns några hushållsföremål som är fulare än en naken lampa med en utsatt lampa och ingen lampskärm. Men att hitta rätt nyans är inte en lätt uppgift. Det kan ta något forskande för att hitta en som passar din smak och passar. Välj rätt nyans genom att fatta beslut om storlek, funktion och stil.

Instruktioner

• Tycker om vilket material du vill ha för lampskärmen. Det finns tyg och glas lampskärmar. Del av detta beslut baseras på typ av lampa du har. Många golv lampor är gjorda att ta ett glas nyans, medan bordslampor brukar ta en tyg skugga.

• Räkna ut din lampans höjd med två mätningar. Först mäta höjden från basen på lampan till toppen av lampa stammen. För det andra mäta höjden på harpa, som är den böjd metallbit som håller upp lampskärmen. Mäta harpa från toppen av lampa stammen till toppen av harpa, inte inklusive någon skruv på ornament som håller skuggan till harpa. Diagram för dessa mätningar kan hittas på Antik lampa levererar.

• Sök efter lampskärmar som fungerar med dina mått. En av reglerna, enligt en artikel av antika lampa levererar, är att skugga diametern längst ner i skuggan i 2 inches av mätning av din lampa höjd från bas att hejda. Artikeln fortsätter med för att säga att den totala höjden på skuggan bör vara samma mätning som harpa, plus eller minus 1/2 tum.

• Matcha rätt storlek på lampskärmen till rätt form som passar din lampa. Använda rundade lampskärmar med rundade lampor, fyrkantiga nyanser med fyrkantiga lampor och rektangulära nyanser med rektangulära lampor

• Välj färg och dekorativ design lampskärmen. Lampor USA föreslår du göra ett val om huruvida att betona stilen eller skugga. Har dem samarbeta för att lyfta fram de mest intressanta av två, snarare än att ha två konkurrerande designelement.

• Välj en lampa som ger tillräckligt med ljus för att göra det jobb som du vill göra i rummet. Om det är en läslampa, se till att det låter ut tillräckligt med ljus för dig att se ut i en bok. Det inbegriper botten diameter av lampskärmen, men färgen på skuggan kan ha effekt också. Meteor ljus anger att varma och neutrala färger är bäst för läslampor, men varnar att rött, lila och blått försvårar behandlingen. Välja lampskärmen som har alla attribut som gör det fungera bra för din lampa.

• Kontrollera att vilken lampa du föredrar att använda inte kommer för nära lampskärmen att förhindra burning skugga materialet. Lampor USA lampskärm köpa Tips föreslår lämnar minst 1 till 2 inches runt lampan om du använder en 40 eller 60 watts glödlampa, 2 till 3 inches för en 75 eller 100 Watts glödlampa och 3 till 4 inches för en 150 watt eller högre glödlampa. För en lysrörslampa, kan du lämna mindre utrymme--så lite som 1 till 2 inches runt lampan eftersom det skapar mindre värme.