mynewspapers.net

Hur man Välj färg färger för vardagsrum

Hur man Välj färg färger för vardagsrum


Plocka en färg färg för ditt vardagsrum kan vara svårt att göra, med alla de många olika nyanserna tillgängliga. Dock med några enkla steg och tips för plockning ut färger för ditt vardagsrum, kan processen göras mycket enklare. Välj ett färgschema för ditt vardagsrum som passar fint med din hem och personlig stil att vägleda din färg färg val för väggarna.

Instruktioner

• Hitta ett fokus som du gillar för ditt vardagsrum som kan ligga till grund för resten av din färg val och designalternativ. Detta kan vara en soffa, en väggbonad eller ens något litet som en färgstark kudde eller tabell.

• Gå till din lokala hårdvara eller färg butik och leta efter fyra eller fem färg färgrutor som har liknande färger och nyanser som din fokus pjäs. Dessa färgrutor kommer att hjälpa i framtiden när du handlar för andra delar i ditt rum.

• Placera färg tygprover bredvid din fokus bit och mot väggarna att besluta vilken swatch du gillar bäst. Ditt bästa val har normalt minst en färg i färgrutan som matchar en färg i din fokus bit exakt.

• Överväga en av de ljusare nyanserna på din swatch för väggar. Om du inte har ett mycket stort vardagsrum, ska du sticka med ljusare nyanser för väggar, som de ljusare nyanserna kan verkligen öppna upp en plats. Om du har ett stort vardagsrum, speciellt med många fönster och ljus, kan du välja en mörkare nyans.

• Kontrollera de kontrasterande färgerna på din swatch. För ett större rum, kan du välja för att måla två väggar mittemot varandra med kontrasterande färg. För ett mindre rum, målning en accent vägg en kontrasterande färg kan lägga till en fet effekt utan att göra rummet verkar slutna.