mynewspapers.net

Hur man utformar viktorianska hattarViktorianska tiden valde damer att bära hattar i en mängd olika stilar. Beroende på årstid, tillfälle och klänningen damen var klädd, tillsammans hatten en önskan för tillfället. Te hattar bars ofta i olika färger för att komplettera damens funktioner och klänning. Många hattar hade stort brett brätte att skydda hy av bäraren från solens skadliga strålar. Viktorianska kvinnor gjort och bar ridning hattar och blomma toque hattar. Juni, 1890 upplagan av "Damer hem kamrat" föreskrivs detaljerade instruktioner i hur man utformar blomma toque hatten, t.ex.

Instruktioner

• Välja och köpa en stråhatt med ett brett brätte--desto större brädden, desto bättre. Köpte en stråhatt online eller på någon hantverk, kostym eller hatt affär.

• Skär halv 2 varven av tyll att skapa två 1-yard bitar. Centrerar en av remsorna av tyll över toppen av hatten. Limma tyll inuti hatten på kronan, gör det möjligt att ludd löst på sidorna. Använda extra gården av tyll att limma en slut på antingen framsidan av hatten för en slöja eller på baksidan att drapera ner på ett romantiskt sätt.

• Linda en bred remsa av sammet band runt brädden av hat, hot-limma fast det på plats som du linda.

• Ordna blommorna på hatten, börjar med de största blommorna. Vinkel några av de stora blommorna mot framsidan av hatten och några mot ryggen. Hot-limma dem på plats, snipping stjälkar med en sax eller tråd fräsar vid behov. Ordna mindre blommor på plats runt de större. I centrum nära menyfliksområdet, placera en miniatyr fågel, en båge eller en spray av fjädrar för en pricken.