mynewspapers.net

Hur man utformar Museum affischer

Hur man utformar Museum affischer


Affischer är nödvändiga för främjande av alla museum utställning. Affischer ger också museumgoers med en bit av minnessaker. En väl utformad affisch kan vara ett konstverk i sig och många människor har affischer inramade för hängande i sina hem eller företag. Det bästa sättet att utforma en affisch för utskrift är att använda ett datorprogram. Många program kan användas, från Microsoft Word, för enkel, textbaserade mönster, till Microsoft PowerPoint och Adobe Photoshop, för extra imaging alternativ. Affischer kan också utformas för hand med ett original som är ritat eller målat, sedan kopieras för utskrift. Detta kan göras med grafik tekniker såsom screentryck eller digitalt. När du utformar din museum affisch, finns det några grundläggande steg för att överväga. Alla designbeslut bör vara lämplig för art av utställningen.

Planering

Forskning och titta på andra exempel på museum affischer till hjälp i design idéer. Besluta all information som ska finnas med på affischen. Är titeln på utställningen, datum, namn plats, plats, museum timmar och kontaktinformation. En kort sammanfattning eller en lockande fras om utställningen kan också ingå, men hålla dem kort och enkel. Om det är en konstutställning, kan du behöva inkludera namn på konstnärer och curatorer. Inkludera en bild om du vill lägga till en visuell referens. Välj en bild av ett konstverk eller artefakt som i utställningen att visa vad besökarna kan förvänta sig att se.

Storlek

Välj en storlek. Standard affisch storlekar är 18 inches av 24 tum, 24 inches av 36 inches och 27 inches med 39 inches. Museum affischer kan också vara anpassad storlek. Besluta om inriktningen av din affisch ska vara lodrät eller vågrät.

Färg

Välj en bakgrundsfärg och en teckenfärg. Välj färger som inte är alltför lika så att texten är läslig ovanpå bakgrunden. Använda en bakgrund och färger som fungerar bra med alla färger av utvalda bilder.

Text

Välj ett typsnitt för texten. Är titeln på utställningen så att det är framträdande i designen. Att teckenstorleken i titeln stor för att inledningsvis drar ögat till den. Att placera titeln högst upp på affischen eller skapa en låda runt det kommer att göra det sticka ut. Skapa en hierarki med text som beskriver all annan relevant information. Icke-väsentliga information inkluderas inte. Välja olika stilar av teckensnitt för titel och senare information om du vill ställa dem isär ännu mer. Alla ord bör vara synlig från fyra fot bort. Om det behövs, Visa namn på sponsorer, stipendiater och givare i liten text längst ner på affischen. Denna information behöver inte vara synlig från fyra fot bort. Även museets logotyp.

Bild

Bilden kan placeras så att texten överlappar det eller så att det inte berör texten. Att sätta titeln ovanför bilden och de viktigaste punkterna på sidan eller under bilden är ett alternativ för att separera text och bild. Bara sätta bilden bakom texten om det inte förringar läsbarheten. Vara kreativ om hur text och bild samverkar. En övergripande balans mellan text, bild och negativ (bakgrund) utrymme.