mynewspapers.net

Hur man utformar en blandad kantlinje

Hur man utformar en blandad kantlinje


Designa en blandad gränsen är den perfekta landskapsplanering teknik för människor som älskar en mängd blommor, buskar och träd. Även om en blandad kantlinje kan verka som ett slumpartat försök att slänga ihop en massa olika blommor, växter och träd på en plats, finns det faktiskt mycket mer att göra. Om det görs korrekt, kommer att en trädgårdsmästare beakta flera faktorer och design en blandad gränsen som är purposefully avslappnad, strukturerad, eller ännu tematiska.

Instruktioner

• Skapa en budget. Använd budgeten för att beräkna hur mycket pengar är tillgängliga att använda mot blandade gränsen och hur mycket projektet kommer att kosta. Landskapsplanering material, inklusive växter, träd och buskar kan vara dyr, särskilt om objektet är exotiska, stora i storlek, eller mogna i ålder. Objekt som är hemma i området, mindre i storlek eller mindre mogen, som plantor, kan vara billigare.

• Välj ett tema. En designer kanske blandade trädgården för att ge en känsla av lugn eller struktur. Ibland behövs ytterligare designforskning, särskilt om djupare teman är önskvärt, till exempel doft, färg, vilda djur attraktion eller utbildning av barn.

• Skiss en design plan på papper. Design planen kommer att analysera för blandade gränsen, som exponeringen för sol eller vind, lutningen på marken, markförhållanden och mikroklimat. Design planen används, tillsammans med tema och budget, för att välja särskilda anläggningar för blandade gränsen.

• Välj grundläggande växterna. Dessa växter är de som är permanent, till exempel träd och buskar. De är längre och bör vara strategiskt placerade för att ge andra växter skydd från vind och sol. De kan också fungera som spaljéer för vinstockar och klättrande växter.

• Välj de mindre, dekorativa växterna. Lägga till dessa växter design baserad på färg och peak säsong. Bloom färger kan rotera eller växter som blommar på hösten kan varvas med växter som blommar på våren.

• Kontrollera att de särskilda växterna kan överleva extrema temperaturer genom en trädgårdsarbete manuell, Internet källa eller lokala plantskola. US Department of Agriculture indelad USA i elva härdighet zoner, baserat på de genomsnittliga temperaturen för varje zon. Varje planta ges en zon klassificering som anger den lägsta temperatur som den kan överleva.