mynewspapers.net

Hur man utformar egg drop projekt online

Hur man utformar egg drop projekt online


Utforma en egg drop projekt kan vara ett roligt och intressant sätt att lära känna många vetenskapliga principer, gravitation, massa och kraft. Målet med en egg drop konkurrens är att skapa en mekanism som möjliggör ett ägg som ska släppas från varierande höjder utan att brista. Vid första anblicken kan det verka som en enkel idé. Dock del av instruktionerna brukar innebära använder minst mängd material som möjligt. Det är här utmaningen börjar.

Instruktioner

• Bestäm vilken typ av krafterna som är inblandade. Innan du börjar något projekt, bör du titta på de vetenskapliga principerna på spel. När det gäller en egg drop projekt, kommer du att titta på de krafter som kommer att agera på ägget när det faller, och ännu viktigare, eftersom den träffar marken. Sir Issac Newtons tredje lag av rörelse, bör "för varje åtgärd finns en lika och motsatt reaktion," vara av särskilt intresse. Denna lag antyder att när behållaren ägget träffar marken, marken faktiskt skjuter tillbaka i en lika och mittemot kraft, som kommer att orsaka ägget att bryta, eller orsaka behållaren att studsa.

• Hitta lätta material som ger styrka och stabilitet i byggnad en behållare för ägget. Plast strån är ett bra exempel eftersom de har vissa strukturella integritet och samtidigt har låga massa. Styrofoam koppar kan också vara ett bra val, som ger mer skydd, men också mer massa.

• Hitta material som hjälper absorbera eller minska konsekvenserna av behållaren slående marken. Vill du projektet egg drop att studsa när den träffar marken, gradvis splittras den energi det fått medan faller. Om det inte blir en bra studs, all energin kommer har använts inverkan och ägget kommer sannolikt paus. Genom att låta för bounce, kommer du sprida frigörelse av energi över tiden. Gummiband är ett bra lätt material att prova. På samma sätt bromsa nedgången av ägget kommer att minska styrkan på ägget på impact. Detta kan åstadkommas med hjälp av en fallskärm eller någon annan konstruktion som ökar luft friktion och dra.

• Bestämma vilken typ av struktur du vill använda. Specifikt, Använd strukturer som ger styrka och stabilitet. I fråga om teknik är många gånger målet att skapa starka strukturer, såsom broar, som använder så få material som möjligt. Hängbroar är ett bra exempel. Det finns vissa former som ger mer integritet än andra. Trianglar och bågar ses vara starkare eftersom de distribuerar vikt bättre. Vid en egg drop projekt hjälper de distribuera energi av nedgången.

• Bygga din behållare. Med hjälp av det material du har hittat, tillämpa strukturellt ljud tekniska principer, som gör användningen av trianglar i din design. Det finns många olika alternativ, men en design kan inkludera ett yttre struktur av strån, ordnade i triangulärt mönster. Faktiska ägg behållaren kan placeras i centrum av strukturen, tillfälligt av gummiband att absorbera effekterna från hösten och skingra energi. Andra alternativ inkluderar fallskärmar, vingar att skapa dra, eller kombinationer av olika komponenter. Kom ihåg att ett av målen är att minimera mängden massa.

• Testa ditt projekt. Allt ditt hårda arbete kommer att vara för ingenting konkurrens dag om du inte har testat det för att garantera dess effektivitet. Släpp din behållare från ökande höjder för att få en fullständig bild av hur väl det kommer att fungera. Om ägget raster, inte bli avskräckt. Analysera data för att avgöra vad som gick fel, och använda informationen för att se hur du kan göra förbättringar.