mynewspapers.net

Hur man utformar böjda träben

Hur man utformar böjda träben


Utforma böjda träben är inte svårt, men är det nödvändigt att överväga designerstil med huvudsakliga karosseri möbel som helhet. Det vore meningslöst att utforma böjda träben i isolering, även om utforma ben att renovera ett befintligt bit av möbler. Om utformar från grunden, finns det utrymme att experimentera med nya designlösningar. Men om utformar ben för en befintlig bit av möbler, det finns mindre kreativ frihet som ben designen måste stödja den etablerade möbeldesign.

Instruktioner

• Samla bilder av olika typer av möbler med böjda träben. Ta bilder av moderna och tidstypiska möbler. Hitta bilder i home shopping eller möbler tidningar, eller via en sökning på Internet. Lägg märke till de olika stilarna av kurvor i benen, samt Observera ben proportioner i förhållande till höjd och bredd.

• Skapa ett humör blad. Klipp ut bilderna med en sax. Ordna din klippa ut bilder på en bit papper eller kort. Stick ner bilder med en lim-stick. Ett humör blad ger en visuell referens resurs för att hjälpa dig under designprocessen.

• Rita en snabb design skiss i blyerts av möbler kroppen. Placera skissen i en grov låda vid sidan av sidan så att visuellt skapa designerstil för ben design.

• Besluta om benet andel med avseende på funktion och stil av möbler kroppen. Fråga dig själv om träben stol eller bord har en serie av symmetriska buktar ner i benet schaktet. Eller gör benet böja i en enda asymmetriska kurva. Hänvisa till ditt humör blad att väcka några idéer.

• Utforma ett träben med en enda asymmetriska kurva. Rita två raka vertikala penna ner pappret med en linjal att upprätta höjd och bredd på benet. Rita en symmetrisk bas figur högst upp i benet att fästa möbler kroppen. Rita en enda kurva under basen vid en vald till en önskad slutpunkt. Kurvan kan finnas på vardera sidan av benet axeln. Dra benet foten för att slutföra design skissen. Radera oönskade penna riktlinjer.

• Utforma ett träben med symmetriskt kurvor. Ta en bit papper. Vik den över. Rita en enda kurva från centrum luckan. Klipp ut böjda formen för att skapa en mall för symmetriska kurvan. Rita två vertikala penna på papper för höjd och benet schaktet. Designa en förankring att fästa till huvuddel. Ta din böjda mall och placera den över de två vertikala linjerna där du vill skapa symmetriska kurvor. Håll din mall på plats. Säkerställa kurvorna på lika avstånd från bredd linjer på varje sida. Rita runt mallen. Upprepa för att skapa mer kurvor, om så önskas. Dra benet foten till slut. Radera oönskade riktlinjer.

• Lägg till färg till din böjda träben design med konst märkpennor, färgade pennor eller akvarell. Försöka skapa en trä-korn effekt vid tillämpning av färg. Beskriva din design med en svart konst penna att göra det sticka. Ange vilken typ av trä är att användas--furu, ek, mahogny, valnöt och körsbär.

• Komplett böjda träben designen på en ny sida genom att dra en uppsättning böjda ben på design av möbler kroppen. Lägga till färg. Montera på ett ark med färgade kort att visa din design som bäst, så att du kan placera den i en portfölj av mönster.