mynewspapers.net

Hur man utför på scenen

Hur man utför på scenen


Människor möter en rad känslor före och under en etapp prestanda, såsom spänning, ångest eller fysisk sjukdom. Ibland kan dessa erfarenheter hindra den rock utförandet; vid andra tillfällen kanaler entertainer dessa känslor till en stor live show. Vad som är säkert är att scenframställning är en konst som likt ljudet och sevärdheter levereras av skådespelare, sångare och exhibitionister som behöver den.

Instruktioner

• Motion för att lindra stress före prestanda. Sträckor eller körs på plats fungerar bäst för avkopplande kroppen och ersättarbänken innan showen. Alternativt kan du helt enkelt spänd alla dina muskler samtidigt och sedan släppa dem för att mjuka upp eller delta i några djupa andningsövningar.

• Bita tungan för att öka flödet av saliv är ett bra sätt att bota torr mun. Muntorrhet är ett vanligt problem med nerver och kan göra dig snubblar över dina ord.

• Ät innan föreställningen, även om inte du är hungrig på grund av scenen nerver. Komplexa kolhydrater som pasta och ris förse kroppen med nödvändiga näringsämnen och energi till en rigorös lag.

• Utför några varma toner innan du går in på scenen. Detta är huvudsakligen för sångare men är också till nytta för någon typ av sånginsats. Detta hjälper till att mjuka upp stämbanden och slappna av kroppen.

• Vara vad du hade planerat att vara där ute. Oavsett om du är själv eller spela en roll på ett visst sätt, hålla sig till den ursprungliga planen. Det finns ingen mening med att justera din utförande för att passa publiken. Visa varför ditt val är den mest lämpade.

• Erkänna rumsuppfattning. Vara medveten om storleken på scenen och vad som är på och runt den. Ta i scenen innan du utför på den genom att stå mitt i. Detta kommer att hjälpa dig att bedöma hur mycket du kommer att behöva projektet och den energi du behöver att engagera sig prestanda.

• Engagera publiken. Behandla dem som din bästa vän. Utan att bygga en rapport, är publiken benägna att ignorera dig lika mycket som du ignorerar dem. Sångarna kan dela berättelser om låtar eller ta täcka begäranden medan aktörer ibland är kända för att bryta den fjärde väggen och engagera publiken i stånden.

• Visualisera ditt lugn. Om du går in på scenen i ett tillstånd av panik, blir att tro att prestanda kommer att vara ett misslyckande, förmodligen det. Omfamna dina nerver och visualisera dig själv som lugn och dynamisk på scenen.

• Visualisera ett mer passande scenario. Du vet hur vi alla känner sig mer bekväm sjunga i duschen eller av oss själva? Tänk dig att vara i det scenariot och hittar du att du känner dig mer nöjd om situationen.

• Tar tid att påminna dig själv om varför du är en artist i första hand. Tänka på där du började, där du är nu och hur väl du vill göra i framtiden. Minns de gånger du fått komplimanger för tidigare föreställningar och hur bra det känns för att göra en publik glada.