mynewspapers.net

Hur man upptäcker kemisk lukt i luften

Hur man upptäcker kemisk lukt i luften


Varje doft en människa identifierar är ett direkt resultat av en kemisk lukt. Kemikalier i luften vid inandning och känsla receptorer i näshålan, kallas olfactory receptorer, absorbera dessa kemikalier. Receptorerna överför sedan informationen på lukten till hjärnan, som omvandlar meddelandet till en viss lukt. Även om många kemiska lukter kan upptäckas lätt helt enkelt genom den människans luktsinne, är några så svaga att de inte lätt upptäcks.

Instruktioner

• Gå till olika områden i ditt hem, byggnad eller område och lukta på luften. Ofta, kan du berätta om det finns kemiska lukter, till exempel svavel eller ammoniak, nuvarande helt enkelt genom att andas in. Om du märker en kemisk lukt, inte Fortsätt att andas djupt, eftersom detta kan skada din lukt receptorer, halsen eller lungorna. I stället utrymma området så snart som möjligt och kontakta gift kontroll.

• Var uppmärksam på smak, som är nära besläktade lukt sinnen. Om, när du pratar, äter eller gäspningar, du märker en konstig smak i munnen, du kanske detekterar kemiska lukter och bör evakuera området och motstå andas in eller intag av kemikalier i luften tills du är säker på vad som orsakar illaluktande partiklarna och huruvida det är skadligt för dig.

• Placera en luftrenare med aktivt kol in i ett rum eller, om din fastighet är stor, många rum i ditt hem, kontor eller personligt och aktivera renaren. Renaren hjälper bort många typer av illaluktande kemikalier i luften.

• Övervaka din sällskapsdjur för udda beteende som skällande, nysningar, letargi eller hyperaktivitet; Om du inte har husdjur, hyra en sniffer hund. Hund har mycket starkare sinnen luktsinne än människor och kanske märker kemisk lukt i luften som människor inte kan känna. Spårhundar är utbildade för att undersöka och rapportera till deras tränare om de upptäcker kemiska lukter.

• Rensa din näsgångarna med en nasala avsvällande, reningsverk eller allergi avlastningsflygplatser. En tydlig nasal passage ökar chanserna att upptäcka kemiska lukter med din lukt receptorer.