mynewspapers.net

Hur man upptäcker en vattenläcka i en betongplatta

Hur man upptäcker en vattenläcka i en betongplatta


Du kanske inte tror något som oskadligt eftersom vatten kan orsaka mycket skada till något så starkt som betong. En vattenläcka, men kan vara den utlösande faktorn för allvarliga problem i en betongplatta. Om vatten läckor och pooler under betongen, kan det göra marken ojämn. Detta orsakar håligheter och fördjupningar som så småningom kan orsaka sprickor på ytan. Och om du är i en frysning-tining området is kan göra din platta spricka och spänne, orsakar en ojämn yta. Upptäcka en vattenläcka i eller runt en betong platta är ganska enkel och fånga dem tidigt kommer att förhindra framtida problem.

Instruktioner

• Undersöka ytan på plattan. Betong är ett poröst material och varje mörka fläckar som visas våta när det inte har varit någon regn eller snö (eller om plattan är inne i hemmet) indikerar att vatten sipprar upp från under ytan.

• Granska dina vatten och makt räkningar och jämför dem med tidigare månader. Om det finns en plötslig ökning kan det bero på en vattenläcka.

• Kontrollera den nedre kanten av plattan om det är på en kulle eller en lutning. Om vatten läcker körs det Utförsåkning och pool vid den nedre kanten av plattan.

• Kontrollera sprinkler linjer som kör nära eller under betongplattan regelbundet för brott eller läckage. Rutinkontroller av sprinkler försäkrar dig fånga läcker tillräckligt tidigt för att förhindra skador på betongen.

• Kontrollera stålämnen för tecken på avgörandet. Om plattan har skiftat eller tappat det är möjligt finns det en platta läcka, särskilt om marken var väl packas före hälla cement.