mynewspapers.net

Hur man upptäcker en läcka på ett platt tak

Hur man upptäcker en läcka på ett platt tak


Användarvänligheten konstruktion och kostnaden för platta tak är tilltalande för vissa husägare. Eftersom platta tak medför mindre material att bygga, är structurally lättare än sluttande tak. Platta tak är dock känsliga för läckage från regn och snö ackumulering. Eftersom platta tak tillåter vatten att flöda någon riktning från befintliga läckor, kan läckorna ta ett tag för att upptäcka. För att identifiera platta tak läckor, måste du inspektera vissa delar av taket för särskilda uppgifter.

Instruktioner

• Sätt på halkfri skor att förhindra rutscha stege eller tak. Använd en kraftig stege för att använda det platta taket.

• Kontrollera blinkande runt kanten av taket för sprickor, öppningar och söm skador. Kontrollera alla de andra blinkande material runt skorstenar, VVS stackar och takfönster för sprickor.

• Kontrollera om det finns ackumulerade vatten i områden med låg på taket. Sök efter ringar av smuts, om det finns ingen stående vatten på taket. Inspektera dessa ringar av smuts för små hål och sprickor i taket.

• Analysera sömmarna i takläggning material. Leta efter sprickor, hål och upphöjda kanter av sömmarna.

• Test för områden med låg på taket, med vatten från trädgårdsslang. Arbeta bakåt från centrum avlopp och låt vattnet rinna långsamt. Stäng av vattnet när det börjar läcka inne i hemmet.