mynewspapers.net

Hur man upptäcker bipolär sjukdom i barndomen

Hur man upptäcker bipolär sjukdom i barndomen


Bipolär sjukdom är ett psykologiskt tillstånd, som kännetecknas av omfattande, manisk humörsvängningar, våldsamma utbrott och depression. Även känd som manisk depression, är bipolär sjukdom vanligtvis behandlas med medicinering och psykologisk rådgivning, enligt MayoClinic.com. Tecken på bipolär sjukdom kan dyka upp i tidig barndom och sannolikt skiljer sig från tecknen visas av tonåringar eller vuxna.

Instruktioner

• Beakta barnets allmänna stämningen och uppförande under ett antal veckor för att avgöra om han uppvisar tecken på bipolär sjukdom. Barn med bipolär sjukdom gå ofta igenom episoder av Mani och depression snabbt, många gånger inom samma dag, enligt webbplatsen psykiatriska störningar.

• Klocka för oberäkneligt beteende, inklusive intensiv lycka och även eufori som är proportion till händelser som äger rum, följt av anfall av gråt eller ilska. Uppmärksam på huruvida dessa utbrott utlöses av hennes varelse sa, "Nej."

• Spela in alla avsnitt av sängvätning, nattskräck, hänsynslöst beteende, mat cravings eller varierande sömn scheman. Beväpna dig med så mycket data som möjligt, så om du måste besöka en läkare, alla uppgifter kommer att vara exakt.

• Fråga dina föräldrar och farföräldrar om de är medvetna om eventuella fall av bipolär sjukdom i familjen, om du inte känner till någon. Sannolikheten för bipolär sjukdom ökar om det redan i familjen, enligt MayoClinic.com.