mynewspapers.net

Hur man undervisar temperatur i tredje klass

Hur man undervisar temperatur i tredje klass


Tredje klass studenter bör redan förstå begreppen av varma och kalla, och syftet med en termometer att berätta temperaturen. Nu är det dags att fokusera på både Fahrenheit och Celsius. Även tredje klass studenter kan inte slutföra den matematiska formeln att konvertera mellan Fahrenheit och Celsius, kan de lära sig om någon viss temperatur är kallt eller varmt.

Instruktioner

• Har studenter kopiera information om Fahrenheit och Celsius på ett indexkort. Relevant information inkluderar fryspunkten för både Fahrenheit (32) och Celsius (0) och kokpunkten för Fahrenheit (212) och Celsius (100).

• Visa elever en termometer för att jämföra Fahrenheit och Celsius temperaturer.

• Har studenter komplett kalkylblad identifierar temperaturer. Kalkylbladet kan också hjälpa eleverna identifiera kallt väder temperaturer.

• Ge en mängd olika temperaturer i Fahrenheit och Celsius. Eleverna behöver inte kunna omvandla temperaturerna exakt, men bör kunna veta om temperaturen är i allmänhet varmt eller kallt. Formeln för att konvertera temperaturer, om studenter är intresserad, är: Celsius temperatur = (5/9) gånger (Fahrenheit temperaturen minus 32).

• Hålla en temperatur ras. En lärare i naturvetenskap har eleverna grupperas i två lag och tävla mot varandra. Först, hon skriver ner ett tiotal temperaturer i Fahrenheit och Celsius. Sedan, antingen med hjälp av bilder eller faktiska kläder, skapa två högar (en för varje lag) som inkluderar sandaler, sneakers, stövlar, lång och kort ärm tröjor, byxor, shorts, badkläder, rockar och jackor. Efter ropar en temperatur, måste en student från varje lag springa till hans hög med kläder och välj lämpligt objekt för temperatur. Den som plockar upp rätt först får en punkt för sitt team.

• Överväga en förlängning aktivitet som att bygga en termometer. Lektionsplan och Detaljer för hur du gör detta finns tillgängliga online.