mynewspapers.net

Hur man undervisar svenska tonåringar

Hur man undervisar svenska tonåringar


Tonåringar har ett rykte om att vara svårt att motivera. Ämnet svenska är inte en prioritering på en tonåring att göra-lista. Engagera tonåringar att lära sig detaljerna i det engelska språket görs bäst genom att låta dem ta kontroll och catering till den naturliga egoism för att vara en tonåring. Denna strategi fångar deras uppmärksamhet genom att erbjuda råd om hur man blir en attraktiv person och att ge dem en inneboende lust att lära.

Instruktioner

• Förklara för tonåringar att engelska inte är bara om att lära sig hur man stavar ord och om att sätta interpunktionen. Dessa saker är viktiga eftersom de är en del av en större fråga: frågan om att vara cool genom att vara smart. Tonåringar är helt insvept i deras världar och är främst intresserade av hur de visas för sina kamrater. Som beskriver lärande som en del av att vara en attraktiv person ger dem en inre lust att lära.

• Gör en lista på tavlan över vad tonåringarna anser vara det som kännetecknen en attraktiv, sympatisk person. Vägleda dem genom att fråga vilken typ av saker de finna tilltalande i andra människor. Fråga vad som gör dem beundra eller vill efterlikna en annan person. Listan innehåller sannolikt objekt som snygg, smart, pengar, framgångsrik, trendiga, trevlig, populära, fashionabla eller stark.

• Läsa listan och påpeka att egenskaperna som beskriver lyckade människor som har en viss grad av lärande. Förklara att människor som lever dessa framgångsrika liv närvarande själva på ett sätt att människor vet de är inte dumma. Berätta att även en fotomodell har för att kunna tala och presentera sig själv på ett sätt som kommer att engagera människor intellektuellt och känslomässigt. Rappare och låtskrivare har att använda kunskaper i engelska för att skapa låtar som är catchy och kommer att sälja.

• Be eleverna att göra en cirkel mitt i sina papper och skriva en sak de vill uppnå som vuxen. Det kan vara en liten dröm som att äga en viss bil eller en stor dröm som blir en veterinär.

• Ha dem skriva alla de sätt de kommer att behöva använda engelska, både tal och skrift, för att uppnå detta mål. Få dem att göra detta i en bubbla diagrammet form där de rita linjer från mellersta cirkla till många mindre cirklar runt papperet. De mindre cirklarna är där de kommer att skriva hur de kommer att använda svenska. De måste komma med minst fyra sätt de behöver för att kunna använda engelska.

• Förklara att de har skapat en disposition genom att göra bubbeldiagram. En disposition är ett värdefullt verktyg i engelska som tillåter dig att organisera dina tankar innan du skriver.

• Be eleverna att använda deras konturer för att skriva en kort essä om hur de behöver det engelska språket att uppnå deras mål. Uppsatsen måste en början, mitten och slut.

• Förklara att hela denna process har visat dem att framgångsrikt, attraktiva människor är duktiga på engelska. Berätta för dem att de har lärt sig hur de behöver svenska att uppfylla sina mål i livet. Processen för gruppen brainstorming, att göra en disposition och sedan sätta idéerna i skrift har gett dem ett mer verktyg att uppfylla sina mål.