mynewspapers.net

Hur man undervisar skriva ett vänligt brev till tredje klass studenter

Hur man undervisar skriva ett vänligt brev till tredje klass studenter


Handskrift personliga brev har blivit en förlorad konst för många ungdomar i denna ålder av texter, e-post och webbkameror. Överväga en Brevvän utbyte att hjälpa eleverna att lära sig åtnjutande av sändande och mottagande vänliga bokstäver. Inkludera brevskrivning i klassrummet enheter på PENNFÖRING, kommunikationsmetoder eller USA: s historia. I stället för den traditionella, "Vad jag gjorde på min semester" uppsatser eller standard bok rapporter, instruera studerande att skriva ett brev till en vän som beskriver deras semester eller en bok de har läst.

Instruktioner

• Tala med eleverna om hur vänner kommunicerade med varandra innan skicka SMS, chatt och e-post. Visa dem exempel vänliga brev från referenser som brev skriva Guide (letterwritingguide.com) eller The skriva Lovers hemsida (writing-lovers.com) eller din personliga samling.

• Göra en stor affisch diagrammet element i ett vänligt brev: datum, hälsning, kropp, stängning och signatur. Beskriva varje element för eleverna och Använd affischen för att lära dem den korrekta sekvensen av dessa element i ett vänligt brev.

• Skapa en mall kalkylblad för ett vänligt brev med tomma rader för eleverna att fylla i. Hänvisa dem att slutföra kalkylblad genom att tillhandahålla relevant information. Education.com och ReadWriteThink (readwritethink.org) erbjuder Utskrivbar kalkylblad med flera idéer redan in för att hjälpa studenterna slutföra ett brev korrekt. Samla och klass kalkylbladen och returnera dem till eleverna. Granska dem i klassen, påminna eleverna om vilka uppgifter hör hemma i varje avsnitt.

• Ge varje elev papper och en penna eller penna för att skriva en faktisk brev. Förklara att skriva bokstäver för hand, snarare än på en dator, gör dem mer personliga. Berätta för dem är det också en chans att öva deras skrivsätt.

• Direkt studenterna att skriva brev till en vän sin egen ålder eller en släkting. Ge eleverna ett val av tre eller fyra teman för sina brev: sina erfarenheter på sommarläger, som beskriver en favorit bok eller film, eller hur mycket de haft de senaste klass utflykt, till exempel. Berätta för eleverna sina brev måste inkludera alla element i diagrammet, i rätt ordning.

• Läsa flera av bokstäverna högt till klassen utan att avslöja författarens identitet. Identifiera typer av ord och fraser som gör bokstäverna intressant att en läsare. Be eleverna att hjälpa föreslå idéer för att förbättra framtida bokstäver. E-breven.

• Föreslå ett brevskrivning utbyte med brevvänner från en annan stat. Hjälpa elever och säkert upprätta anslutningar med jämnåriga från långt bort. Fortsätta brevskrivning utbyte under läsåret. Granska studenternas brev under hela året att rekommendera ändringar, prisa förbättring och säkerställa innehållet är lämpligt.