mynewspapers.net

Hur man undervisar skapande lektionen till småbarn

Hur man undervisar skapande lektionen till småbarn


Undervisning Bibeln lektioner till småbarn presenterar distinkt utmaningar och belöningar. Till exempel hjälper medfödda nyfikenhet och vilja att förtroende inneboende till småbarn dem att acceptera att Jesus är en bästa vän som älskar dem villkorslöst. En begränsad koncentrationsförmåga och gränslös energi kräver dock en mängd aktiviteter när undervisningen Bibelns berättelser som skapelseberättelsen. Presentera skapelseberättelsen för småbarn genom sinnen undervisning strategier som tillåter barn att lyssna, flytta, sjunga, skapa och smaka.

Instruktioner

• Välkommen småbarn och börja lektionen med en bön. Låta småbarn manipulera snäckskal, stenar, blommor och blad och frågar om de kan gissa vem som har gjort alla underverk i naturen. Införa en marionett som berättar barnen att Gud skapade världen. Uppmuntra småbarn att tala om några av deras favorit saker och förklara att Gud skapade dessa saker för barnen att njuta av.

• Använda marionett att dela rim "Av alla de varelser" och lära småbarn "Gör du vet som gjorde världen" sjungs till tonerna av "Maria hade en liten lamm." Visa hur man ersätta namnen på några av Guds andra skapelser, som kattungar, stränder och berg, för ordet "värld" i låten. Hjälpa varje barn använda en favorit sak i låten.

• Låt barnen tala om favorit djur och husdjur. Förklara att Gud skapade alla djuren och att han är lycklig när de tar hand om sina husdjur. Be barnen att stå och härma ljud och rörelser av ett djur. Spela en CD och förklara att när musiken stannar, småbarn kan frysa i djurets ställning de imiteras. Bjuda in småbarn att gissa som en av Guds djur varje barn imiterade.

• Upprepa "Av alla de varelser" rim använda marionett. Hjälpa småbarn skär ut pepparkakor människor cookie figurer från Play-Doh med kakan kuttrar. Låt marionett berätta småbarn hur glad han är att Gud skapade var och en av dem. Förklara att barn är den mest värdefulla skapelsen Gud och hur mycket han älskar alla barn.

• Hjälp småbarn dekorera pepparkakor människor med rör med vit glasyr. Servera cookies med äppeljuice. Avsluta lektionen med en bön att tacka Gud för hans underbara skapelse och för varje barn.