mynewspapers.net

Hur man undervisar referenskällor till 3: e klass

Hur man undervisar referenskällor till 3: e klass


Tredje klass studenter är redo att lära dig att använda grundläggande referens resurser. Lära sig att forskningsinformation förbereder studenter att skriva uppsatser som är mer avancerade och främjar kritiskt tänkande. Enligt lärare första författarens verkstad hemsida, som eleverna lär sig att skriva uppsatser, de lär dig att infoga informationen i de verk som de skriver och hur du korrekt stavning och ordet behandling med ordlistor och synonymordlistor. Eleverna uppleva tidiga frukterna av att hitta sätt att stödja sina idéer för skrivuppgifter med referensmaterial.

Instruktioner

• Tillbringa en klass period i skolans bibliotek. Enligt webbplatsen Rockingham County Public Schools är tredje klass studenter redo att visa förståelse för material i tryckta källor. Förbereda tredje väghyvlar för ett besök i avsnittet referens i skolans bibliotek. Skriv en lista över möjliga kort papper ämnen på styrelsen. Föreslå ämnen, som brandman, berg-och dalbanor och basket. Instruera eleverna att välja ett ämne och skriv ner. Fråga bibliotekarien att ge en guidad tur i uppslagsverk, ordböcker, uppslagsverk och online referensmaterial. Berätta för dina elever att hitta deras valda ämnen i en ordbok och en synonymordbok. Be dem att skriva informationen från varje källa. Granska vad eleverna lärt sig om deras ämnen när du återvänder till klass.

• Införa forskningsområden i hela läroplanen. Ge studenterna ett ämne, som den brasilianska regnskogen, till exempel. Visa dem hur man hittar ämnet i encyklopedier, på skolan godkänd referens webbplatser och hur man kan slå upp relaterade delämnen som däggdjur av regnskogen. Vägleda studenter genom processen att leta upp en åldersanpassad hemsida, såsom regnskog sidan från American School i Japan. Bjuda in varje student att följa en länk av hans eller hennes val för en grundläggande Internet forskningserfarenhet.

• Hur tredje klass studenter ska använda den information de hittar. Instruera studerande att kopiera en bit av information om en aspekt av den brasilianska regnskogen. Be eleverna att skriva information på registerkort med namnet källan de använde. Lär dem hur man sätt den kopierade informationen inom citationstecken och hur ge kredit till källan.

• Be eleverna att skriva en sida essä om ämnet. Instruera dem att införliva informationen som de finns i referensmaterial och att ge kredit för den information som används. Instruera studerande att skriva om vad de upptäckte deras ämnen menar. Berätta för dem att ta med fakta baserad på noterna tog de i biblioteket. Be dina elever att skriva namnet på dictionary, synonymordlista, encyklopedi eller webbplatsen de hänvisar till i uppdraget med ett exempel på en parentetiska Obs du skriver på tavlan. Du kan skriva, till exempel (http://www.asij.ac.jp/elementary/links/currlink/rainfore.htm) instruerar klassen att placera denna information omedelbart efter den punkt där de skriver informationen de hittade.