mynewspapers.net

Hur man undervisar personlig hygien till tonåringar

Hur man undervisar personlig hygien till tonåringar


Tonåringar är en grov plats när det gäller personlig hygien. Puberteten orsakar en mängd förändringar i kroppen, och många tonåringar befinner övergår från schemat för lös badning av barn till den rigorösa kroppen rensning av vuxna vara svårt och frustrerande. För att göra saken värre, kommer dessa förändringar orsakar ofta känsliga frågor som acne och kroppen lukt. Medan vissa skolor gör ett försök att främja hygien bland sina elever, bör föräldrar hålla ett öga på sina barn och tillsammans med dem bygga goda vanor.

Instruktioner

• Diskutera grunderna i puberteten med din tonåring. Förklara vad kommer att förändras, varför det förändras och hur man gör det lättare kommer att hjälpa henne förstå varför hygien är viktigt.

• Göra en lista över de saker ditt barn behöver och tillåta honom att plocka sin egen hygienprodukter i butiken. Frågan kommer att känna mindre tvingade om han är kompetent att fatta sina egna beslut om vad du använder för att hålla rent.

• Arbete med din tonåring att utveckla en daglig hygien rutin. Åtminstone, bör en tonåring borsta tänderna varje dag, bär deodorant och tvätta ansiktet för att förhindra finnar och ärrbildning. I idealfallet bör hon också duscha varje dag eller varannan dag.

• Vara ärlig men delikat med din tonåring om du ser ett problem. Det ska vara lättare på tonåringen har problem som du, hans föräldrar, än att vara gjorde narr av i skolan för att vara illaluktande eller smutsiga tog upp. Om du är upfront och omtänksam, din tonåring kommer att svara på förslag.