mynewspapers.net

Hur man undervisar organisatoriska färdigheter till tonåring

Hur man undervisar organisatoriska färdigheter till tonåring


Det är viktigt att en tonåring lär dig organisationsförmåga. Att hålla reda på läxor, kan prov, uppsatser och tentor vara svårt att åstadkomma. Beroende på tonåringen, kan han ha ett deltidsarbete efter skolan eller på helgerna. Undervisning tonåring organisatoriska färdigheter kan hjälpa henne att hantera sin tid som hon försöker hålla jämna steg med ett pressat schema, och det kan också bidra till att förbättra betygen.

Instruktioner

• Hur tonåringen ska anordna utrymme. Ordna ett skrivbord eller bord i tonåringens sovrum eller annat rum i huset, där läxor vara klar. Uppmuntra tonåringen att hålla anteckningsboken papper, pennor, pennor, Korrespondenskort och annat skolmaterial prydligt ordnade i skrivbordet eller på en närliggande plats.

• Göra en plats för specifika filer. Skriva ner anteckningar på ett projekt eller papper som kommer snart. Hålla denna fil på bord eller skrivbord där tonåringen är klar skoluppgifter. Information i den här filen bör innehålla namnet på projektet eller papper, den dag det förföll och några anteckningar. Skaffa en arkivfil eller förvaringsfack för skolan filer.

• Instruera tonåringen hur man organiserar kläder bärs till skolan. Om snooze-knappen var hit för många gånger eller larmet inte gick att gå ut, kan en tonåring ställas inför utmaningen att hitta en lämplig outfit på kort tid. Uppmuntra en tonåring att ställa ut en outfit eller skoluniform kvällen innan. Planera i förväg sparar tid och kan förhindra frustration också.

• Undervisa tid ledningskompetens till tonåringar. Bor organiserad innebär att lära sig att hantera tid på lämpligt sätt. Tonåringar som går i skolan, spela sport och arbetar ett deltidsjobb kan finna att deras fritid är begränsad. Exempelvis kanske kommer hem från skolan och avkopplande på vissa dagar inte ett alternativ. Om tonåringen har en hemuppgift förfallodatum nästa dag och har fotboll praxis på eftermiddagen, kan avkopplande före sänggåendet vara det enda alternativet.

• Prata med tonåringar om vikten av att stanna på uppgiften och att fylla viktiga uppdrag, även om detta innebär att skruva ner en inbjudan från en vän. Skolan bör komma först. Spara skateboardpark för helgen. Skära ner på den tid som tillbringas på Internet eller skicka SMS vänner och familj. Om en tonåring vill verkligen prata med en vän eller skicka en text, ställa in en timer så 15 till 20 minuter innan knäcka öppna böcker.