mynewspapers.net

Hur man undervisar oregelbundna verbtempus till barn på engelska

Hur man undervisar oregelbundna verbtempus till barn på engelska


Det finns nästan 300 oregelbundna verb i engelska. Ett verb är ansedd oregelbundna när det inte följer regelbundna mönstret för att lägga till en -d eller en - ed till slutet av verb i förfluten tid och böjningsform. Ett oregelbundet verb kan inte ändra dess stavning mellan Tempus eller det kan helt ändra från en tid till en annan, såsom som verb gör (gjorde/gjort/gör/gör). Lära oregelbundna verbtempus till barn kan vara svårt eftersom det inte finns något system eller formel för att komma ihåg vilka verb är oregelbunden, men kan du memorera oregelbundna verb kul.

Instruktioner

• Presentera dina mål och mål för enheten på oregelbundna verbtempus för dina elever.

• Granska formeln för konjugera regelbundna verb och användningsområden för olika Tempus.

• Ge flera exempel på oregelbundna verb som används varje dag, som ska, göra, se, köra, glömma, äta, dricka och köpa.

• Ge dina elever en lista med oregelbundna verb och deras konjugerade former.

• Ge några exempel på med oregelbundna verb i en mening. Har din studenter praktik skapar meningar som innehåller felaktiga verbtempus, som "Jag gick till affären och köpte en bok", eller "Jag var där."

• Har din elever öva med oregelbundna verb ordentligt. Använda åhörarkopior som har oregelbundna verbet saknas från meningen eller som har oregelbundna verbet konjugerat felaktigt. Du hittar exempel på dessa typer av åhörarkopior på Exercizes på grammatik byte på webbplatsen chompchomp.com.

•Kontrollera att memorera det oregelbundna verb roligt. Sjunga sånger om konjugera verb, som den rap på rytm RIM resultat (educationalrap.com.) Spela spel som Bingo, Tennis, minne och matchande på en sluta engelska (onestopenglish.com.)

• Öva är nyckeln till att hjälpa dina elever lära sig utantill de oregelbundna verbsna. Ge dem gott om tid i klassen och med läxor att använda felaktiga verbtempus.