mynewspapers.net

Hur man undervisar månfaser

Hur man undervisar månfaser


Vi har alla sett månen ändra sin form under hela månaden som den går igenom dess faser. I en månad passerar månen från osynlighet till fullhet och sen tillbaka igen. De flesta människor, men vet inte mycket om dessa faser. Du kan lära och undervisa om varför de uppstår och hur att hålla reda på faserna under loppet av en månad. Med lite ansträngning, kan du lära dig att lära månens faser till studenter i alla åldrar och alla bakgrund.

Instruktioner

Steg att lära månfaser

• Bekanta dig med ordförrådet är associerad med månens faser. Du behöver veta villkoren "new moon", "vaxning crescent," "första kvartalet," "kvarteret," "full moon", "avtagande kvarteret," "sista (eller tredje) quarter" och "avtagande halvmåne."

• Lära sig tidpunkten för månens faser. Hela måncykeln tar ungefär 29 dagar, och du kan lista ut vilken fas sker då genom att observera månen från natt till natt, eller en kalender.

• Visa månen till dina elever under loppet av en månad. Det är sant att alla har sett månen, men mycket få människor verkligen tar sig tid att observera sin form över tiden. Har dina elever hålla en "måne log" i vilket de rita månens form varje kväll i en månad.

• Kan du förklara varför månen visar de olika faserna med enkel utrustning. Få två små bollar (som representerar jorden och månen) och en ljusstark ficklampa (som representerar solen). Skina ficklampan på jorden bollen och flytta månen bollen till olika positioner i förhållande till jorden bollen. Har eleverna namn de resulterande månfaser på varje position.

• Har eleverna rita diagram av solen, månen och jorden för de olika faserna av månen. Eleverna bör kunna skilja nya, crescent, kvarteret och full faser enkelt från positioner.