mynewspapers.net

Hur man undervisar keramik till barn

Hur man undervisar keramik till barn


Keramik är en konstform som har använts i århundraden. Ursprungligen användes keramik att göra som ett verktyg för att skapa nödvändigheter för matlagning och vatten lagring. Några keramik var utilitaristiska medan andra keramik gjordes enbart för konst. Keramik är idag fortfarande värderas som en konstform. Barn är ofta attraherad keramik eftersom det tillåter dem att vara kreativa och använda sina händer. Undervisning keramik till barn är ett bra sätt att introducera dem till bygga och skapa.

Instruktioner

• Börja med spela deg eller modellering lera. Barnen sitter vid ett bord med lera och låt dem utforska den känslan och konsistens av lera. Detta är ett roligt sätt att introducera barn till handling av byggnaden. Inte instruera dem om vad man ska bygga eller göra, bara låta dem leka med leran.

• Flytta att lämna byggnaden. Lära dem att bygga en mugg eller en skål med sina händer. Rullande lera i en spole eller en lång ormliknande form är det perfekta sättet att börja bygga keramik.

• Ta med barnen till en ugn. Torkarna används till brand keramik så att det stelnar. Din lokal community college eller gymnasiet kan ha en ugn som du kan besöka.

• Börja med keramik ratten. Om du har ett hjul av dina egna, kan du börja lära barnen att balansera lera på hjulet. Låt dem leka med leran tills de fått kläm på hur det fungerar. Ge dem frihet att skapa vad de vill. Föräldrar som inte har ett hjul egna kan anmäla sig barnen i en Keramikkurs i gemenskapen avsedda för barn. Detta ger dem exponering för keramik hjul och andra nödvändiga keramik verktyg.