mynewspapers.net

Hur man undervisar kardinal riktningar till små barn genom spel

Hur man undervisar kardinal riktningar till små barn genom spel


Vi alla använder vår grundläggande förståelse för riktningar för att läsa kartor, kompasser och GPS-enheter, och vi kan ta denna kunskap för givet. De grundläggande riktningarna är väsentligt, och denna kunskap bör komma i tidig ålder. Om du är en elementär skollärare, vet du redan att små barn ofta gynnas mest från interaktivt lärande, så anser att inrätta spel för att lära barn om de huvudsakliga riktningarna.

Instruktioner

• Berätta för eleverna i klassrummet att stå upp. Förklara för dem att de är alla stående kompasser och Visa för dem vilken riktning är norr, söder, öst och väst. Stå i spetsen av rummet och föregå med gott exempel, ropar riktningar för klassen att signalera. Börja en omgång Simon Says med hjälp av de fyra huvudsakliga riktningarna. Den sista student stående är vinnaren.

• Dölja en leksak, bok eller annat objekt någonstans som i klassrummet, i en Hall eller på lekplatsen. Ta en student längs medan du dölja det och göra det sitt jobb att instruera andra medlemmar i klassen hur man hittar objektet med hjälp av endast kardinal riktningar som instruktioner.

• På en whiteboard eller svarta tavlan, rita en grundläggande karta över en plats som barnen bör vara bekant. Överväg att använda en lokal park eller ens skolbyggnaden själv. Placera alla lämpliga sevärdheter och gator på kartan och etikett en startande läge med ett "X". Rita en kompass på kartan och fråga barnen om de är bekanta med vägbeskrivningar. Ge exempel på genom att visa dem att vissa objekt är norr, söder, öster eller väster om andra objekt. Fortsätt genom att välja ett landmärke på kartan. Kasta en liten, mjuk boll till barnen individuellt och fråga vilken riktning måste de gå för att få till den landmarken från startplatsen du valt. Barnet svarar på och kastar bollen tillbaka till dig att välja den nästa studenten.