mynewspapers.net

Hur man undervisar ilska förvaltning klasser

Hur man undervisar ilska förvaltning klasser


Ilska förvaltning klasser lära deltagarna sätt att hantera sin ilska på ett effektivare sätt. American Psychological Association definierar ilska som ett normalt förekommande känsla som kan orsaka betydande försämringar i relationer, produktivitet och personlig funktion om okontrollerad. Vanligen ilska förvaltning klasser undervisas på ungdomsgårdar psykisk hälsa, men kan läras i kyrkor, skolor och rehabiliteringsprogram. De bedrivs också normalt i grupper, men kan läras individuellt också.

Instruktioner

• Välj en ilska managementprogram. De flesta program innehåller arbetsböcker och en undervisning handbok, men vissa kan också omfatta åhörarkopior, videor eller andra kompletterande material. De flesta program och arbetsböcker täcker samma grundläggande material, men skiljer sig åt i deras förhållningssätt. Vissa program är andligt baserade medan andra lägger vikt vid avkoppling eller skicklighet byggnad. Också överväga om klassen kommer att inriktas på ungdomar eller vuxna, som vissa material för vuxna är inte lämpligt för barn och ungdomar. Medan de flesta ilska förvaltning resurser är lämpliga för antingen män eller kvinnor, finns det vissa specifika program kön finns. Forskning tillgängliga program som innehåller den information som är lämplig för fastställande och håller sig inom budgeten. Online-bokhandlare har en mängd manualer och arbetsböcker att välja mellan och ge sammanfattningar och recensioner för att hjälpa gruppledarna hitta resurser lämpliga för gruppen.

• Bestämma antalet deltagare. Grupper som denna har normalt sex till tio deltagare. Detta nummer ger gott om gruppen deltagande och diskussion.

• Träffa deltagare individuellt, om möjligt, för att sammanfatta de mål och syften i gruppen. Upp målen för enskilda deltagare, också. Detta gör att deltagarna ha realistiska förväntningar om grupp processen och resultatet. Detta kan också gruppledaren att lära sig mer om deltagarna och vad som ledde till deras remiss till denna grupp. Detta är också en tid för att avgöra om individen är en lämplig grupp deltagare eller om en remiss för individuell rådgivning är lämpligt. Vissa kandidater kan vara alltför flyktiga för en grupp inställning, medan andra kan vara alltför obekväm i gruppinställningar, till exempel personer som har social ångest.

• Bestäm om detta kommer att vara en öppen eller sluten grupp. Öppna grupper kan nya medlemmar att gå med när som helst och ger medlemmarna möjlighet att "examen" när de har avslutat klass mål eller alla tilldelningar i arbetsboken. Slutna grupper innehåller samma medlemmar i hela och Tillåt inte att nya medlemmar att gå med när klassen har börjat.

• Beordra medlemmarna att presentera sig vid det första mötet, eller helst en ny medlem går. Låta dem ge en liten personlig information, men undvika långa historier så att tillräckligt med tid att slutföra dagens mål. Gruppledaren bör också presentera sig och ge en kort sammanfattning av arbets- eller viss personlig information. Detta är också ett lämpligt tillfälle att åter sammanfatta de mål och förväntade resultat för klassen.

• Ge information om hantera ilska, vanligtvis börjar med ilska varningsskyltar. De flesta vredesterapi klasser senaste sex veckor, men detta kan variera. Vissa program kan föreslå en föreläsning typ klass där ledaren ger information och förfrågningar klass deltagande. Rollspel verksamhet kan vara lämpliga i vissa situationer. Att låta deltagarna berätta om personliga exempel är material är naturligtvis också lämpligt i begränsad omfattning, eftersom detta en grupp inställning snarare än en enskild session. Diskussion av tankar och känslor relaterade till ämnet också uppmuntras. Medlemmar kan turas om att läsa från arbetsboken eller åhörarkopior. De kan också läsa upp svaren på hemuppgifter och få feedback från jämnåriga i gruppen. I slutet av kursen, gruppmedlemmar ska kunna slutföra en individualiserad plan för hur man ska hantera sin ilska ges en rad situationer och måste ha avslutat alla tilldelningar.

• Erkänna prestationer. När medlemmar examen från gruppen, ge dem ett intyg över avslutad och erkänna deras prestationer innan gruppen. Vid behov kan avlägga examen medlemmen att föra en nära vän eller familjemedlem till den sista klassen. Om detta är en sluten grupp och alla medlemmar examen tillsammans, kan en enkel examensceremoni eller fest vara lämpligt.