mynewspapers.net

Hur man undervisar handtvätt till småbarn

Hur man undervisar handtvätt till småbarn


Lära småbarn att tvätta händerna är viktigt som regelbunden handtvätt är ett effektivt sätt att förhindra spridning av många bakterier och bakterier som gör människor sjuka. Om du gör handtvätt verkar kul småbarn kommer att vara mer benägna att göra det och fånga mer snabbt. Skapa en handtvätt rutin för att få din småbarn motiverade och entusiastiska över tvätta bort de bakterierna.

Instruktioner

• Införa begreppet handtvätt och dess betydelse genom att läsa ålder lämpliga böcker om bakterier och tvätta händerna. Ge dem färg sidor färg så de ser barnen tvätta sina händer och visualisera handlingen medan du gör något roligt.

• Lär ditt barn en sång om handtvätt att de kan sjunga medan tvätt. Detta hjälper dem att bli upphetsad om handtvätt och fungera som en timer för hur länge de ska tvätta sina händer (t ex sjunger tre gånger före sköljning). Här är en låt som exempel: tvätta, tvätta, tvätta mina händer, göra dem bra. Gnid bottnarna och toppar och fingrar emellan.

• Placera en pall nära diskhon så att ditt barn kan komma åt den.

• Föregå med gott exempel. Tvätta händerna efter att ha använt trivselrum, innan matlagning eller äta, efter kommer inuti från att spela och efter vidrör något smutsigt. Har ditt barn tvätta sina händer med dig som du tvättar din.

• Belöna ditt barn för att korrekt tvätta händerna med ett klistermärke eller andra små objekt för att visa henne hon gjorde rätt.