mynewspapers.net

Hur man undervisar handtvätt till förskolebarn

Hur man undervisar handtvätt till förskolebarn


Ingjuta god hygien i unga år kan tjäna ett barn under en livstid. För handtvätt är avgörande för att ta bort skadliga bakterier och bakterier, lära sig att tvätta händerna ordentligt kommer att lära barn vissa grunderna i personlig hygien. Undervisa handtvätt till förskolebarn så de tvätta noga och tvätta länge nog. Göra läxan trevlig så att de kommer att utföra korrekt handtvätt tekniker varje gång och minska förekomsten av sjukdom.

Instruktioner

• Välj en låt som tilltalar din grupp av förskolebarn. Om de bara har lärt sig en ny låt eller om de har en favoritlåt, använda den. Hitta en låt som barnen kan sjunga i ungefär 20 sekunder.

• Kort om bakterier och hur bakterier kan göra människor sjuka om de får inne i kroppen. Berätta för barnen att vi inte kan se bakterier, men de finns överallt, inklusive våra händer. Tala om hur handtvätt är ett sätt att ta bort bakterier från händerna och hålla dem från att komma in i kroppen. Nämna de viktiga tiderna att tvätta händer, inklusive innan du äter, efter att ha använt badrummet och efter att ha spelat utanför.

• Visa barnen hur man använder varmt vatten och räcker tvål för att skapa en tjock lödder hela händerna. Instruera barnen att sjunga den låten du valt medan de skrubba sina händer. De måste skrubba sina händer för hela den tid de sjunga låten (minst 20 sekunder). Nämna skura mellan fingrar och under naglarna också.

• Demonstrera skölja tvålen från händerna och torka dem med en handduk.

• Inbjuder barnen låtsas att tvätta händerna om du har en stor grupp. Om du har en mindre grupp och tid, inbjuder barnen att faktiskt tvätta händerna med dessa nya tekniker. Medan barnen låtsas att antingen tvätta sina händer eller tvätta händerna med vatten, har alla sjunga sången för att säkerställa de ansluter sjunga låten med tiden tillbringade skura.

• Uppmuntra barnen att visa sina föräldrar deras nya handtvätt teknik och att sjunga låten varje gång de tvättar händerna. Detta kommer att säkerställa att barnen löddra sina händer i minst 20 sekunder, och döda majoriteten av bakterier på händerna.