mynewspapers.net

Hur man undervisar handtvätt till barn

Hur man undervisar handtvätt till barn


Barn lär och utforska med sina händer. Som ett resultat, kommer händerna i kontakt med många olika bakterier under hela dagen. Handtvätt är ett enkelt och effektivt sätt att förhindra spridningen av bakterier och minska förekomsten av infektion. Lära ditt barn vikten av handtvätt och ingjuta i honom livslångt handtvätt vanor medan han är fortfarande ung.

Instruktioner

• Föregå med gott exempel. Låt ditt barn se dig tvätta händerna. Se till att du tvättar dina egna händer när du kan förvänta dig henne, sådan som efter med tvättrummet, städa upp en smutsig röra, blåser näsan eller tidigare äta eller hantering av livsmedel. Tala om handtvätt till ditt barn: "jag ska göra lunch, men först måste jag tvätta mina händer."

• Se din hushåll handtvätt området tillgängligt för ditt barn. Ge en pall om han inte är lång nog att nå kranen bekvämt. Erbjuda roliga leveranser som pumpar det spruta löddrig tvål eller bar tvålar formade som djur.

• Lär ditt barn att tvätta grundligt och inte rusa. Mayo Clinic rekommenderar kraftig hand gnugga i minst 20 sekunder med lathered tvål. Har ditt barn gnugga händerna för så länge som det tar för att sjunga "Happy Birthday" låten två gånger. Påminna om ditt barn att tvätta alla delar av hennes händer, inklusive palms, ryggen, handleder, mellan fingrar och under naglarna.

• Hitta en barnbok om bakterier och läsa den till ditt barn. Färgglada illustrationer och lätt att förstå text hjälper honom att förstå hur bakterier sprids och varför han ska tvätta händerna.

• Prata med ditt barn om hur olika yrken kräver regelbunden handtvätt. Beskriva hur kirurger skrubba innan och mat hanterare tvätta händerna innan du förbereder eller serverar mat. Låt ditt barn vet att handtvätt är en viktig del av det dagliga livet både hemma och på andra håll.

• Införliva handtvätt i din familjs dagliga rutin. Har alla familjemedlemmar regelbundet tvätta händerna före måltid och efter badrum använder, så att ha rena händer blir vanliga och inte en enstaka händelse.