mynewspapers.net

Hur man undervisar familj om brandsäkerhet i hemmet

Hur man undervisar familj om brandsäkerhet i hemmet


För brandsäkerheten hemma, förutom tala om ditt barn inte bör för att spela med tändstickor, vidtar försiktighetsåtgärder med eldstäder och holiday ljus och byta batterier på brandvarnare, du lära barnen vad de ska göra om en brand bryter ut i ditt hus. Diskutera vad du vill göra och öva som om det fanns en brand.

Instruktioner

• Berätta för barn vad du gör om en brandvarnare går bort på natten medan de sover. Tryck knappen brandvarnare, så barn kan höra hur det låter. Så fort barnen hör larmet, borde de veta för att starta deras fire safety rutin.

• Berätta för barn de borde känna sig sovrumsdörren att se om det är varmt (om de sover med stängd dörr). De måste förstå att inte känna dörrhandtaget, eftersom det kunde bränna dem. Öva både möjliga scenarier med barn--vad man ska göra oavsett om dörren är varmt eller om det är coolt. Om dörren är varmt, bör de lägga en filt på botten av deras dörrar att hålla ut rök, öppna sina fönster och följ sedan anvisningarna du har gett dem hur man fullföljer processen.

• Hur barn ska krypa till säkerheten från sina rum till närmaste utanför dörren. Förklara för dem hur röken stiger, och det är därför de behöver för att krypa. Påminna dem om de behöver känna någon dörr som de kommer till, inklusive dörren utåt, innan de öppnar den.

• Visar barn hur man använder en bit av kläder för att täcka munnen och näsan medan de krypande. Detta håller ut farliga ångor från elden. Be dem att öva krypa till säkerhet medan de täcker munnen och näsan.

• Skapa ett möte plats hemifrån där varje familjemedlem bör gå efter att ha flytt från huset. Detta kan vara en brevlåda eller ett träd i en grannes trädgård. Ta dina barn till möte plats och betona för dem hur viktigt det är att komma till denna plats om det finns en eld.

• Diskutera med barn brand utrymningsvägar från varje rum medan du använder ett diagram över ditt hus. Öva fly från varje rum. Det bästa sättet att lära din familj brandsäkerhet är att öva.