mynewspapers.net

Hur man undervisar en kör som inte läser musik

Hur man undervisar en kör som inte läser musik


Att kunna läsa musik är en talang som varje körledare önskar hennes kören medlemmar besatt, men sanningen är att många kör medlemmar har mycket lite kunskap om att läsa noter. Körer bildas ofta på frivillig basis, vilket innebär att det primära kriteriet är att medlemmarna njuta av sång. Lyckligtvis kan du maximera dina medlemmar entusiasm, motivation och naturliga gåvor även om de inte vet hur man läser noter.

Instruktioner

• Ger kören medlemmarna en digital eller CD-kopia av den musik som du arbetar. Använd om möjligt musik som isolerar den särskilda vocal del om din grupp sjunger harmoni delar i musik.

• Lär mycket grundläggande element när det gäller noter. Visa dina medlemmar hur anteckningar flytta uppåt på raderna personal när planen blir högre och nedåt när planen blir lägre. Påpeka grundläggande rytmen markeringar som hela anteckningar, halv anteckningar, GRILLER, åttondelar och olika vilar. Kören medlemmar har inte kunna namnge varje symbol som de ser på musiken, men förstå grunderna kommer att hjälpa dem att följa vad som skrivs.

• Ger replikerna kör sin egen personliga mapp att hålla noter som han använder. Uppmuntra dina medlemmar att göra egna anteckningar om musiken. Till exempel, du kan påminna dem om att markera när du vill komma in, hur länge för att hålla en anteckning eller när du ska sjunga högre eller mjukare.

• Vara patient. Vissa kör medlemmar kan vara långsam att plocka upp vad du undervisar, särskilt om dessa tekniker är ny. Andra medlemmar kan helt enkelt vara resistenta mot ändra. Tillväxt som en grupp tar tid.

• Boost moral genom att ha regelbundna sociala evenemang som en grupp. Att ha en kör som tycker om att vara tillsammans kommer att hålla dem motiverade. Motivation och engagemang är kraftfulla drag för någon grupp besitta och kan bidra till att göra i brist på tekniska förmåga.