mynewspapers.net

Hur man undervisar elementär matematik genom verkliga Data

Hur man undervisar elementär matematik genom verkliga Data


Många gånger lättare du att komma ihåg hur man gör något när du har upplevt det personligen. Verkliga erfarenheter undervisar verktyg, även för barn. Skolan är viktigt att den pedagogiska utvecklingen hos barn, verkliga erfarenheter och information är också användbara verktyg. När det gäller undervisning matematik, kan det vara fördelaktigt att ibland ha barn lösa verkliga matematiska problem med vanliga föremål såsom pengar eller mat som hjälper dem att lära sig.

Instruktioner

• Lär barnen att lägga till och subtrahera med hjälp av pengar. Att ha ett konkret objekt att använda när du lägger till och subtrahera hjälper visualisera barnen processen. lägga till en hypotetisk situation i det matematiska problemet också hjälper. Till exempel be eleverna att låtsas de ska på bio för att se deras favoritfilm. De vill köpa en biljett för £6.10 och de har bara en £6 räkning; Hur mycket förändring får de?

• Visa barnen hur man kan dela med något roligt, som pizza. Rita en "pizza" på en bit papper och Visa barnen hur man dela upp skivor av pizza bland vänner. Berätta för en student att dela pizza med tre vänner; Hur många bitar skulle han och var och en av hans vänner få?

• Använd ett annat verkliga mat exempel att undervisa barn om du vill multiplicera. En glass lastbil driver av; Sue och var och en av hennes vänner vill ha en choklad glass kon. En choklad glass kon kostar £1.30 och Sue har fyra vänner med henne. Fem kottar på £1.30 varje är hur mycket pengar?

• Använd temperaturen som ett sätt att lära verkliga matematik till studenter. Lära dem att hitta medelvärden genom att hitta de höga temperaturerna för varje dag i veckan, lägga till dem tillsammans och dividera summan med sju att hitta medeltemperaturen för veckan.