mynewspapers.net

Hur man undervisar barn vietnamesiskaVietnamesiska är ett utmanande språk för infödda engelsktalande att lära. Att lära det vietnamesiska språket till barn kräver tålamod, kreativitet och massor av upprepning. Strategi att lära vietnamesiska till barn mycket som du skulle något annat språk: skaffa barn-lämpligt material på vietnamesiska, gör det roligt och sticka med den. Vara konsekvent i din undervisning och fokus främst på ordförråd och dialog, snarare än intensiva grammatik, särskilt med yngre barn. Hjälper dem att förstå hur vietnamesiska kan passa in i deras liv och utsätta dem för vietnamesiska språket möjligheter i gemenskapen.

Instruktioner

• Börja undervisa barnen enkel vokabulär orden. Bifoga indexkort eller klisterlappar till vardagliga hushållsartiklar med svenska och fonetiskt spelt vietnamesiska versioner av artikelns namn skrivet på dem. Be barnen att påpeka "äkthetsbeviset" (dörr), "hoa" (blommor) eller "gho" (ordförande). Användning dessa ord i dina dagliga samtal med barnen.

• Läs tvåspråkig styrelsen böcker och enkla välkända berättelser för barn. Låt dem säga både engelsmännen och de vietnamesiska ord för de objekt som visas på bilderna. Säga ordet för "hund" på båda språken medan du tittar på en bild på en hund hjälper dem att förstärka det vietnamesiska ord som går med det engelska ordet och bilden.

• Spela vietnamesiska barnvisor och har barnen lära sig att sjunga tillsammans med en CD för att börja lära sig uttalet. Lära dem vad låtarna handlar om och identifiera och översätta vissa viktiga vietnamesiska ord i låten.

• Använd gratis online vietnamesiska språklektioner eller spel att lära sig räkna, dagar av veckan, grundläggande konversation och andra enkla ordförråd. Om du vill barnen att lära sig mer än grunderna, köpa en dator vietnamesiska språkinlärning program som Rosetta Stone vietnamesiska (www.RosettaStone.com) och vägleda dina barn genom ljud- och lektioner.

• Utsätter ditt barn att alla möjligheter i ditt samhälle där vietnamesiska kan talas. Gå till en vietnamesisk kulturfestival eller Bygdegård. Fråga snickare på en vietnamesisk restaurang grannskapet att använda några vietnamesiska ord med barnen när du äter en måltid. Gå in i en vietnamesisk mataffär när det inte är mycket upptagen och be en anställd att identifiera vissa igenkännbara livsmedel av vietnamesiska namn.