mynewspapers.net

Hur man undervisar barn om svartsjuka

Hur man undervisar barn om svartsjuka


Många föräldrar tror svartsjuka är normalt hos barn, till exempel när ett barn visar syskonrivalitet med en bror eller syster eller verkar tillbakadragna och arg när en ny baby kommer hem från sjukhuset. Även om det är normalt att uppleva svartsjuka, känns det mycket svårt för ett barn att förstå; ännu svårare är hur barn lär sig att handskas med dessa känslor. Att hjälpa barnen förstå vad svartsjuka är, hur det kan negativt påverka dem och hur de kan klara det hjälper dem att bli bättre justerat barn.

Instruktioner

• Lära barnen om vad svartsjuka är och hur de kan erkänna det i sina liv. Barn, ungdom och Women's Health Service beskrivs svartsjuka som liknar avundas, men med en adderat element av misstanke. Föräldrar kan hjälpa sina barn förstå känslan av svartsjuka genom att fråga dem hur de kände när en ny bror eller syster föddes, eller om de någonsin känt som en av sina föräldrar älskade syskon mer än dem. Den känslan som de ansåg var svartsjuka.

• Lära barn om de negativa effekterna av svartsjuka. Känna sig avundsjuk kan utlösa ilska, hat, avvisande och hämnd. Förklara för barnet varför dessa känslor är negativa, eftersom de kan leda till att skada en annan person, eller ens själva. Enligt kvinnan vet, kan barn upplever svartsjuka Visa negativa beteenden som hosta, kvävning, bed vätning, hudreaktioner, bita och klia. Om barn uppvisar något av dessa reaktioner, kan föräldrarna förklara för dem att de skadar sig själva, eftersom de är avundsjuka. Självklart, andra orsaker kan utlösa dessa samma beteenden, så följa ditt barn tills du är säker på vilka orsakerna är.

• Lär barnen hur man orkar med sin svartsjuka. PBS Kids rekommenderar att hjälpa barn fokusera på vad de har och de stora sakerna som de är när de blir svartsjuk, i stället för att fokusera på vad de inte har eller vem de vill vara. Belöna barnen när de söker positiv uppmärksamhet eller Visa det rätta svaret till en ny situation som skulle normalt utlöser svartsjuka. Hjälpa dem att förstå att de kan söka uppmärksamhet på icke-förstörande sätt.