mynewspapers.net

Hur man undervisar barn om fastan

Hur man undervisar barn om fastan


Fastan är tiden fram till döden och uppståndelsen av Jesus Kristus. Vi kallar det söndag påsk. Fastan är 40 dagar lång och firas av kristna. Det börjar askonsdagen och slutar Påskafton. Vuxna tar del i Fastan ofta utan att förklara det för sina barn eller att ha sina barn delta i den. Barn kan lära sig och att delta i fastan, om deras föräldrar är villig att lära dem.

Instruktioner

• Visa barn på en kalender Långfredag och påskdagen. Prata med dem om Jesu död och sedan uppståndelse på den tredje dagen. Påminna barnen att Jesus gav sitt liv för oss eftersom han var utan synd. Han var det perfekta offret och Gud accepterade hans offer och uppväckte Jesus från döda. Detta är hur vi är förlåtna när vi gör fel.

• Använd kalendern för att gå tillbaka till askonsdagen. Låt barnen se hur mycket tiden går mellan dessa två viktiga datum. Låt dem veta att hela kvarteret tid du visar dem är säsongen av fastan.

• Definiera fastan för barnen. Du kan ha dem läsa definitionen från ordlistan. Viktigt är att barnen förstår att fastan är en tid av förberedelse. En tid att få våra hjärtan att komma ihåg att vi är syndare och att Jesus betalat det yttersta priset för våra synder så att vi kan fortfarande vara nära Gud.

• Spenderar lite tid att prata med barnen om alla "saker" vi äger numera. Fråga dem hur mycket tid som de leker med sina nya leksaker, dataspel eller TV-spel. Fråga dem hur mycket tid de tillbringar du tittar på TV. Då frågar dem hur mycket tid de tillbringar i bön eller läsa deras biblar. Sätt jämförelsen på en bit papper eller på en svart tavla så att de visuellt kan se skillnaden.

• Visa barnen hur de kan förbereda sina hjärtan för påsk. Barn behöver exempel för att förstå begreppet. Låt dem veta att de kunde komma överens inte att leka med sina nya leksaker eller ge upp att titta på TV i 40 dagar. De kan också bryta ner i 40 dagar till veckor och ge upp något annat varje vecka. Om sötsaker är deras passion, kan du uppmuntra dem att ge det upp för en vecka.

• Stress att när barnen bestämma vad de vill ge upp under säsongen i fastan, de måste ersätta den med tid för Gud. I stället för timme använts tittar på TV, kunde de läsa Bibeln. De kunde läsa Bibeln till andra små barn. De kunde ta sin bibel till sjukhemmet och läsa för patienterna där. De kunde donera några av sina leksaker till barn som inte har någon leksaker under tiden de skulle ha tillbringat leker med en ny leksak. Detta är ett bra sätt att komma ihåg vad Gud har gjort för oss.

• Fråga barnen i slutet av fastan vad de lärt sig. Fråga dem om de känner sig annorlunda nu när de har haft mer tid med Gud. Fråga dem om de är nu mer tacksamma för vad Jesus gjorde för dem på korset. Du kan uppmuntra dem att fortsätta att hitta sätt att spendera mer tid med Gud även om fastan är över.