mynewspapers.net

Hur man undervisar barn god oral hygienAlla vet att barn behöver mycket hjälp och vägledning i att växa upp. God munhygien är viktigt att även mycket små barn, och ditt barn behöver lära sig detta tidigt i livet. American Dental Association (ADA) rekommenderar ett barns första besök till tandläkaren äga rum av den första födelsedagen. Det finns enkla saker du kan göra för att hjälpa ditt barn att lära sig och inser vikten av god munhygien.

Instruktioner

• Visa ditt barn din munhygien metod. Låt honom se du borstar tänderna. Han kommer att börja se hur munhygien är bara en naturlig del av vardagen.

• Borsta barnets tänder i tidig ålder. Barnet behöver vänja sig vid tanken. När hon är mycket liten, kan du använda en tvättlapp för att rengöra hennes tänder och tandkött.

• Förklara hur man borstar och tandtråd tänderna. Ta tid och gå igenom hela processen. Titta på ditt barn i början att se till att han borsta ordentligt. Peka på vad han kan göra för att förbättra, till exempel borsta längre.

• Se tandborstning och tandtråd kul. Göra ett spel av att borsta tänderna och eventuellt erbjuda en belöning. Poängen är att göra barnet ser fram emot att borsta och att associera tandborstning och tandtråd med positiva saker.

• Ge ditt barn en chans att välja några av produkterna. En inblandade barn är mer benägna att vara en del av hela processen för munhygien eftersom hon har kunnat välja sin tandborste, till exempel. Det finns många tandborste färger och former att välja mellan, samt karaktär tandborstar. Många tandkrämer nu har roliga smaker för barnen. Bli ditt barn glada över hela processen.

• Förklara konsekvenserna av dålig munhygien. Förklara lugnt hur hålrum kan hända och hur människor kan förlora tänder. Har en ärlig tala om varför borsta tänderna är viktigt.