mynewspapers.net

Hur man undervisar barn berättande Writing PromptsOm ett barn är en naturlig författare, inte kommer att han förmodligen erkänna sitt eget skrivande kreativitet utan några mått på prodding. Uppmuntra barn att skriva genom att använda skriva uppmaningarna att få fart på sin kreativitet kan visa sig vara ett effektivt verktyg. Å ena barnet kranar i hans egen förmåga att vara kreativ, som uppmuntrar honom att experimentera med skrift, och på en annan nivå, läraren kan direkt och utvärdera sina elever berättelse skriver processer. Detta ger hennes insikt eftersom hon guidar unga författare i sitt klassrum.

Instruktioner

Med sinnen kreativt att ombes skriva

• Innan med hjälp av skriftligen uppmanas att få fart på berättande skrift i barn, besluta vad du vill åstadkomma. Ditt val av uppmaningarna bestäms av ditt skrivande mål för dina elever. Till exempel om du vill att de ska skriva om fisk, välja skriva frågor relaterade till fisk eller fiske.

• Samla material till snabb handstil. En effektiv writing lärare förstår att prewriting, huruvida skära och klistra in, ritning, känsla, hörsel, smak, visning eller lukta, är lika viktigt som att skriva själv. Anser att elevernas lärstilar och sinnen. Använd anvisningarna som stimulerar sinnena som den kreativa processen.

• Display föranledde material och modell deras användning som behövs. Ofta barn förstår inte varför skrivövningar skulle börja med något annat än skriva, så se till att dina elever förstår dina förväntningar innan du börjar.

• Ställ in en tidsgräns för prewriting. Ge dina elever en viss tid för prewriting och meddela när de har fem minuter kvar. Detta sätt avbrottet förväntas och stoppa inte flödet av kreativitet. Låt dem veta att medan du värdesätter deras kreativitet och ritningar, du inte vill dem att ta alla deras skrivande tid Rita och klippa och klistra.

• Dela dina mål. Berätta dina elever där du förväntar dig att de är i slutet av sin prewriting session. Berätta dina mål i slutet av den efterföljande tidsinställda skriver session, också.

• Sätta på lugn musik och ange tonen för din röst att återspegla lugn. Göra allt material tillgängligt för dem. Låt dina elever att valde sina egna prompt och låt dem komma igång.

Undervisning skriva med muntliga eller skriftliga frågar

• Nuvarande studenter med ett skriftligt skriva prompt och be dem att skriva tio meningar i ämnet. De kunde skapa ett fiktivt scenario runt om något de är för närvarande lärande i science klass eller besvara en dum "Tänk om" fråga. Låt dem veta att de kommer att ha tio minuter att fylla tio meningar.

• I slutet av de tio minuters skriva period, har studenter skickar sina papper till en annan student. Har den andra studerande fortsätta den första studenten historia genom att skriva tio meningar i tio minuter.

• I slutet av de tio minuters skriva period, har studenter skickar sina papper till en annan student. Den tredje författaren måste fortsätta och logiskt avsluta berättelsen skriven av de två första studenterna.

• Passera berättelser tillbaka till de ursprungliga författarna och tillåta dem att dela med klassen.