mynewspapers.net

Hur man tvättar ansiktet med saltvatten

Hur man tvättar ansiktet med saltvatten


Salt vatten torkar huden och salt har också naturliga antiseptiska egenskaper--därför om du någonsin haft ett litet snitt på din kropp och du gick en simtur i havet, du kanske har senare märkt cut tycktes vara läker snabbare. Enligt mostlyherbs.com är detta eftersom saltvatten är naturligt antiseptisk. För personer som har ansiktet finnar eller andra nedskärningar eller fläckar på huden, kan tvätta ansiktet med salt vatten främja snabbare läkning.

Instruktioner

• Tvätta ansiktet som vanligt, med tvål eller en ansiktstvätt. Skölj väl i varmt vatten och klappa för att torka med en handduk. Tvätta ansiktet med en cleanser innan saltvatten befria ansiktet av smuts och lite olja, att göra det salta vattnet tvätta mer effektivt.

• Lägg en msk bordssalt eller havssalt i en skål. Det spelar egentligen ingen roll vilket salt som du använder, även om havssalt är oftast grövre och tar längre tid att lösa upp.

• Fyll skålen med varmt vatten och låt saltet lösas upp. Doppa en ren tvättlapp i skålen och torka saltvatten över ansiktet.

• Låt saltvatten bo på huden i flera minuter. Du kan vänta tills det torkar väljer du, även om detta inte är nödvändigt.

• Skölj saltvatten bort med varmt, rent vatten och sedan klappa ansiktet för att torka den. Upprepa detta senare under dagen, som innan du går till sängs på kvällen.