mynewspapers.net

Hur man tränar för CNC-programmering

Hur man tränar för CNC-programmering


För att framgångsrikt maskindelar i någon typ av CNC eller dator numeriskt kontrollera maskin, du måste träna med en erfaren maskinisten och helt enkelt börja om från början. Genom att lära sig grunderna och plocka hjärnan av en erfaren maskinisten, kan du lära dig grunderna i CNC programmering som avser varje typ av CNC-maskin du får använda. De grundläggande principerna är mycket lik bland typer av maskiner, så när du har en god förståelse för begreppen, utbildning kommer i form av praktiskt arbete med maskinen och programplaneringen.

Instruktioner

• Lär dig de samordna plan som används för att programmera en CNC-maskin, oavsett om en svarv, router eller mill. Den grundläggande CNC mill har tre axlar; X, Y och Z. X vänster höger rörelse, Y framsidan till baksidan och Z innebär förflyttning av spindel huvudet upp och ner. När du är bekant med avhandlingar axlar, kan du börja att förstå dimensionell programmering.

• Analysera de olika verktygen som används i ett CNC-program. Varje verktyg och dess funktion hjälper dig att bättre förstå hur man programmerar en och dina begränsningar baserat på det verktyg du har till hands. Det finns olika typer av verktyg och många kan användas på flera typer av maskiner. Borrar, slutet kvarnar och indexerbara skär kommer att vara den vanligaste i programmen, så lära känna deras hastigheter och flöden i förhållande till olika typer av material.

• Lär dig G kod för att kunna programmera någon typ av maskin. G-koder är specifika koder används tillsammans med bokstaven G flytta spindeln och Skärverktyget till en viss plats på koordinaten planet att börja bearbetning verksamhet. Borrning kommer att omfatta en punkt medan allmänna styckning kommer att ha poäng som visar var man ska börja och slut skära.

• Lär dig de olika M-koder som används i programmet för diverse kommandon. M-koder styra ofta kylmedlet eller air spray, olika hållplatser som kan behövas till vända delar eller olika dwell kommandon, som kan tillåta dig att ta dig tid att blåsa chips av bit innan nästa operation. M-koder är avgörande för alla typer av CNC maskin program.

• Skapa små program med G kod för mer erfarna maskinist till bevis innan du försöker för att köra dem. Skapa rudimentär program på egen hand till insatsen i kontrollen och kör på metallskrot. När du blir mer kompetenta i CNC programmering, kommer du att kunna upptäcka fel snabbt och göra de korrigeringar som behövs.