mynewspapers.net

Hur man tränar en WestieWest Highland White Terrier, eller Westie, är som det ofta kallas, en feisty, egen liten hund som är ganska lätt att träna, enligt hund ras Info Center. Denna hund rasen bör ges ledarskap och utbildning från unga år för att förhindra det från att utveckla oönskade beteenden, såsom att vara aggressiva mot människor och andra hundar. Höja din Westie vara en lydig, balanserad hund med hjälp av positiv förstärkning utbildning, regler och motion.

Instruktioner

• Toalett träna din Westie genom att ta det utanför på en koppel efter varje måltid, omedelbart efter att vakna och före sänggåendet. Valpar måste tas ut varannan timme. Beröm din Westie entusiastiskt när det passerar avfall utanför, och införa kommandot "gå potta." Säga "nej" i en fast röst om du fånga din Westie i handlingen att utsöndra inuti. Leda den utanför omedelbart och prisa det om det lyckas till slut bort utsidan. Undvika att skälla på din hund om du inte fånga det i akten. Detta är ineffektivt.

• Använda positiv förstärkning att träna din Westie följa grundläggande lydnad kommandon. Vänta för hunden att öva den åtgärd du letar efter, och sedan införa relevanta kommandot, till exempel "sitt", "ligg" eller "kom." Beröm din Westie entusiastiskt och ge det en behandling, som en liten bit ost eller kyckling. Öva lydnadsträning för 10 till 15 minuter varje dag tills din Westie lyckas associera varje kommando med önskad åtgärd. Ha tålamod och konsekvent till hjälp din Westie framsteg. Införa hund behändigheten bildning klasserna att hjälpa denna livliga ras bränna energi.

• Träna din West Highland White terrier till korrekt statistroll en koppel av startar i din bakgård. Promenad med hunden lös koppel. Uppmuntra den att gå längs bredvid, och något bakom dig, och ge det verbalt beröm och behandla när det går korrekt. Ta din Westie ut på en promenad varje dag och alltid gå något framför den. Detta kommer att uppmuntra hunden att se dig som sin ledare snarare än det efterföljare. Korrigera Westie för dra eller försöker köra om dig genom att säga "nej" med bestämd röst och ger en snabb sidledes ryck i koppel.

• Visa din Westie att du är packen ledaren, eftersom denna ras kan bli PIFFIG och opålitliga om man ser sig som den alfa hunden. Mata hunden endast efter att familjen har avslutat en måltid; hunden vet att alfa hundar äter först och underordnade äta andra. Gör din Westie sitta och stanna innan du ger mat eller ömhet. Låt inte hunden att sova på sängen eller hoppa upp på möbler och inte plocka upp hunden om det kräver uppmärksamhet från dig. Plocka upp endast när det är lugnt och tyst.

• Lär den bullriga Westie att sluta skälla på kommando. Gör detta genom att första utlösa hundens skällande. Stäng din Westie mun och hålla den i några sekunder. Införa kommandot "lugn", och sedan berömma din hund för att ha slutat skälla och ge det en behandla. Upprepa övningen tills West Highland slutar skälla utan du håller munnen stängd. Gradvis öka mängden tid du förväntar dig hunden att vara tyst innan gav behandla.