mynewspapers.net

Hur man tränar en Newfoundland valp

Hur man tränar en Newfoundland valp


Newfoundlands är mild, kärleksfull hund som är mycket villiga att behaga och lätta att träna. En odlade Newfoundland valp bör ha inga aggressiva tendenser och få ingen dominans frågor. De är stora, även som valpar, och kan lätt välta svagare människor eller småbarn. Därför är konsekvent utbildning viktigt från första dagen valpen går in i ditt hem. Kom ihåg att åtta veckor gamla valpen att väger 9.07 Kilogram kommer tipping skalorna på 45,4 till 68 kilo förr än du tror, och valp upptåg kommer inte längre verka söt.

Instruktioner

• Umgås valpen Newfoundland väl. Newfoundland, som en ras, har en mild, patientens väsen, men socialisering är nyckeln till att göra det mesta av den naturligt söta temperamenten. Exponera valpen tidigt att alla typer av stimuli, om högt fordon, olika typer av människor, andra djur eller ovanliga miljöer. Att alla dessa exponeringar så trevlig som möjligt med utbildning behandlar och optimistisk, glad beröm.

• Vara konsekvent med de regler och kommandon, men bli inte hård. Valpen Newfoundland är mycket ivrig att behaga, och mycket känslig för ditt tonfall. Använd en lugn, uppmätta ton när styra din valp, och aldrig straffa pup. Ingenting i livet är gratis program är en bra metod för att utbilda någon hund. Programmet kräver att du lär din valp att tjäna sin uppmärksamhet och spel genom att göra en del arbete eller lyda enkla kommandon innan han ger det vad den vill, som en leksak eller promenad. Det finns inget straff eller skriker.

• Följ veterinärens rekommendationer angående medicinska tester, checkups och vaccinationer för valpen Newfoundland. Valpens uppfödare bör har försett dig med information om de medicinska tester som redan gjort, men din veterinär kan ha ytterligare tester som du bör överväga. Newfoundlands har genetiska hjärta och njureproblem, som ögat och hip störningar. Några av dessa kan vara allvarliga och vissa dödliga i tidig ålder, så har några rekommenderade tester göras så tidigt som möjligt. Tala till din veterinarian om korrekt utfodring och utövandet av valpen Newfoundland. Veterinären vill valpen att bibehålla en långsammare, kontrollerad tillväxt istället för snabb, plötslig tillväxt sprutar som kan orsaka gemensamma problem. Vissa former av träning kanske inte säkra för din Newfoundland tills den är äldre, eftersom pup är fortfarande växer och har mycket öm och instabila lederna. Du kanske måste skjuta upp vissa former av träning och andra aktiviteter tills valpen är fullt mogen.

• Undvik träningspass vid mycket varmt väder. Newfoundlands bättre anpassade till kallare klimat och är mycket känsliga för varmt väder. Stoppa omedelbart och få din hund till en svalare plats om du ser tecken på värmeslag: tungt flämtande, djupa andetag, extra salivation följt av torr, tacky tandkött eller någon förändring i personlighet eller kognitiv funktion som förvirring, aggressivitet eller enfald. En gång du har din hund i ett luftkonditionerat rum eller åtminstone under en spray av ljummet vatten, kalla din veterinarian för ytterligare anvisningar.