mynewspapers.net

Hur man torkar en hårddisk på en bärbar dator

Hur man torkar en hårddisk på en bärbar dator


De flesta datoranvändare lagra personlig information såsom bilder eller filer på sina hårddiskar. Om du säljer din dator eller har problem med driften, kan du torka den ren av information eller formatera om den. Det är möjligt att formatera om datorn utan att anställa en professionell. Denna process utplånar den information som lagras på din hårddisk, lämnar datorn i den stat som det var när du köpte den först.

Instruktioner

• Slå på datorn. Säkerhetskopiera alla filer du vill behålla, eftersom formateringen kommer att utplåna hela hårddisken. Koppla datorn till en extern hårddisk med kablar in i USB-portarna. Välj alla filer och information som du vill behålla genom att högerklicka på dem och trycka på knappen "Kopiera". Ange katalogen för den externa hårddisken och klicka på "Klistra in". Detta kan ta från några minuter upp till en timme, beroende på hur mycket information som du sparar.

• Spara informationen till en tom skiva eller flash-enhet om du inte har en extern hårddisk. Sätt in en ny skiva i CD-enheten och högerklicka på de filer du vill spara. Följ anvisningarna på skärmen. Om du använder en flash-enhet, sätt in enheten i en USB-port och högerklicka på de filer du behöver kopiera. Dessa är vanligtvis lagras i mappen "Mina dokument". Följ anvisningarna på skärmen för att överföra filer. Om du har en hel del information, använda en flash-enhet sedan detta har mer utrymme än en disk.

• Klicka på "Start"-menyn och öppna "Min dator". Högerklicka på enheten du vill formatera. Ett nytt fönster kommer att visas och ett av alternativen kommer att "Format." Klicka på "Format" och följ anvisningarna på skärmen för att formatera de återstående enheterna. Detta kan ta upp till två timmar, beroende på hur mycket information datorn måste formatera.

• Du kan också formatera datorn använder kommandotolken i stället för ovanstående steg. Tryck på "Start"-menyn i det nedre vänstra hörnet av skärmen. Klicka på knappen "Kör" på "Start"-menyn och fyll i "Cmd" Skriv i "Format" när det nya fönstret visas, följt av ett blanksteg. Ange den enhet som du vill radera och följa med ett kolon. Till exempel, "Format: A:". Datorn kommer att uppmana dig när du ska starta den.

• Installera om programvaran om det behövs. Skjut in installationsskivan i enheten och följ anvisningarna på skärmen.