mynewspapers.net

Hur man tolka innebörden av keltiska symbolerKeltiska folken i Skottland, Irland och Wales utformas och används en stor och varierande antal viktiga symboler. Symbolerna representerar sin andliga tro och praxis, och berätta historien om sina liv. Även vardagliga föremål var dekorerade med bilder och symboler, konsekrerade vanligt att människors uppfattning om gudomliga. Symbolerna finns fortfarande på stenar, monument och cairns på antika platser i hela de brittiska öarna. Celtic andlighet fortsätter att vinna popularitet i modern tid, blir fler människor intresserade av deras menande.

Instruktioner

• Observera din symbol och skriva ner allt omkring den. Till exempel är det i form av ett kors? Innehåller den keltiska Knut arbete? Är det en spiral? Det ser ut som en form av skriftligt? Är det ett mönster eller en bild? Försök att notera även de minsta detaljerna.

• Hitta en Internet källa eller bok om keltiska kristna symboler. För att avgöra om din symbol är en kristen religiös symbol, titta noga på symbolen igen. Om det är i form av kristna korset med en cirkel runt centrum där armarna möts, eller om den har tre distinkta vapen, spiraler eller slingor, kan det vara en kristen symbol. De vanligaste kristna symbolerna är det keltiska korset och olika symboler av den kristna treenigheten, som ofta kan göras från tre sammanlänkade spiraler, knop, fisk och andra linjer.

• Kontrollera din symbol för distinkta, djur funktioner. Om det är en uppenbar eller stiliserad representation av ett djur, det är kanske en keltisk djur totem, eller heliga djur. Hitta en källa, antingen Internet eller boka, med exempel på Celtic djur totems och jämför din symbol till dem i källan. Totems spelade en stor roll i gamla keltiska andlighet och kelterna trodde att varje människa hade en totem djur som var en kombination av bror, talisman och ande guide.

• Fastställa om din symbol verkar vara en form av handstil, som vanligtvis tar formen av linjer, kors och hash märken. Gamla keltiska form av skrift kallas Ogham (uttalas "oh-emm") och består av en 25-karaktär alfabetet. Ursprungligen från det första århundradet, de flesta av de återstående exemplen på Ogham skriva datum till den fjärde eller femte århundradet. Hitta en källa med en bild av varje tecken och jämföra dem din symbol.

• Hitta en auktoritativ källa på välkända gamla keltiska hedniska symboler och jämför din symbol till dessa symboler. De består vanligen av spiraler, primitiva skildringar av kvinnor (särskilt fertilitet gudinnan, som är ofta Sheela na Gig), den gröna mannen (ett ansikte gjord av bladen, ofta med vinstockar sticker ut ur munnen), livets träd, knop och nycklar. Var och en av dessa symboler hade sin egen mening och makt.