mynewspapers.net

Hur man tjänar pengar investera i mynt

Hur man tjänar pengar investera i mynt


Myntsamlare väljer att samla mynt av många olika skäl. Några av dem är personligen intresserade av design av olika mynt och valörer och samla endast för deras personliga njutning. Andra syftar till att göra vinst på sina mynt insamling på vägen. Mynt insamling för att göra en vinst är betydligt svårare än att samla för personlig njutning. För att göra pengar på mynt, en måste vara bekant med graderingen av mynt och vilka som är mer sannolikt att vara mer värda.

Instruktioner

• Ta en klass på coin sortering. Förfalskare ofta läkare, eller tillverkning, mynt för att lura icke-savvy myntsamlare att spendera pengar på mynt som är i princip värdelösa. Att veta hur till lönegrad mynt hjälper själv dig att kunna upptäcka dessa falska och förfalskade mynt. Graderingen är inte en perfekt konst, men det kan hindra dig från att göra ett kostsamt misstag.

• Forskning hur många av en viss mynt var präglade. Äldre mynt med färre minted har en större chans för söks tyngre och därmed mer värd. Tänk på att endast en bråkdel av präglade mynt kommer fortfarande att finnas, som många mynt så småningom är återvunnet av regeringen in i nyare mynt.

• Köp äldre mynt. Äldre mynt är mer beprövad i deras värden. Om du köper nyare så kallade samlarmynt, finns det ingen garanti att deras värde kommer att öka. Äldre mynt som är i bra-att-utmärkt skick kan hämta dig en högre vinst.

• Jämför priser. Leta reda på det lägsta priset för ett visst mynt du söker efter. Den största nyckeln till någon investering är att köpa lågt och sälja hög. Vissa människor är omedvetna om värdet av gamla mynt och sälja dem till ett pris betydligt lägre än vad de är värda. Hitta dessa människor och du kommer att få en högre avkastning för din investering.

• Investera i australiensiska mynt. Av alla mynt i världen är australiensiska mynt några av de mest lönsamma. Australiensiska mynt präglade mellan 1855 och 1858 är en bra investering, som är 1933 shilling, 1923 halfpenny och 1925 penny. Gör din forskning på dessa mynt och köpa dem så lågt som möjligt.

• Köpa graderade endast mynt. Dessa mynt är mest sannolikt att vara av god kvalitet och inte ändras på något sätt. Kom ihåg att graderingen är i betraktarens öga och inte alla yrkesverksamma skulle ge samma kvalitet till varje mynt. Dock ökar köper högre kvalitet mynt sannolikheten för att få god avkastning på din investering.

• Rådfråga en professionell tvivlar. Ett andra utlåtande kan ibland hjälpa dig att göra val. Om du anser att ett mynt är prissatta för högt, och du kommer inte göra några pengar om du köper den. En annan investerare eller mynt expert kan dock ha en annan ta på situationen och ge dig hans eller hennes råd.