mynewspapers.net

Hur man testar Vinyl golv för asbest

Hur man testar Vinyl golv för asbest


Asbest plastgolv är omöjligt att identifiera vissa utan att undersöka i Mikroskop, om inte provet är märkt och du kan identifiera den i en databas av asbest vinyl golv varumärken. Korrekt identifiera asbest vinyl golv är arbetet för en professionell. Om din vinyl golv gjordes före 1972, finns det en god chans att de inkluderar vinyl i kakel sig eller det kitt som håller dem ned.

Instruktioner

• Undersöka golvet för att se om det finns en trasig eller lös bit av vinyl plattor som du kan nå. Du behöver ett prov om storleken på en nickel. Labbet föredrar tre prover om du kan få dem men försök inte att skära eller bryta av en bit själv. Om det finns en lös bit vidare till steg två. Om inte hoppa till steg 4

• Öppna en gallon-storlek med dragkedja förvaringsväska och lägga den på golvet bredvid trasiga del av kakel eller lösa kakel. Om en full bricka har lossnat, har en väska som är stor nog att hantera hela kakel utan att bryta eller skära den. Spraya området med vattendimma sedimentera löst damm. Bära skyddshandskar, ögonskydd och adust mask medan du gör provsamlingen.

• Plocka upp kakel provet med tång nål näsa. Bära en damm mask och gummihandskar när provet skulle tas bort. Var försiktig att inte störa eller röra upp damm. Glida provet av kakel i en plastpåse och zip det stängde. Spritz i området med vatten för att hålla ned damm. Blot upp damm med en pappershandduk och försegla fuktigt hushållspapper i en plastpåse innan bortskaffande.

• Kontakta Naturvårdsverket kontoret i ditt område eller en professionell asbest reningsutrustning entreprenör. De kan berätta vart du ska ta ditt prov för att testa eller berätta vem i ditt område kommer att samla in ett dataprov för dig. Testanläggning kommer att berätta om ni har asbest kakel eller inte och ge dig råd om vad man ska göra.

• Undvik hemmafixare hem provtagning kit. Om ditt golv inte är redan flisas kan det vara säkrare för dig att lägga en ny våning över den gamla och kapsla in gamla kakel för att förhindra fibrer från att fly. Om kakel är kluvet, sprucken eller sliten, anställa personal för att ta bort den.