mynewspapers.net

Hur man testar sterling silver hemma

Hur man testar sterling silver hemma


Idag är många människor som egna föremål gjorda av silver föredrar att testa dessa objekt själva, att undvika att betala en betydande avgift för denna tjänst till en kommersiell juvelerare. Om du har silver och vill testa dess äkthet, du kan göra detta ganska enkelt själv.

Instruktioner

• Kontrollera ditt objekt för märkningar. Använda ett förstoringsglas om det behövs. Ren sterling silver har markeringar som: "sterling silver," "ster," eller "sterling." Du kan också se nummer som 925; dessa siffror visar mängden rent silver objektet innehåller. Tänk på att en brist på märkning alltid inte anger en bluff.

• Nästa du kan utföra testet magnet. Håll magneten nära objektet; om magneten tilldrar artikeln, då har du inte äkta silver. Magneter lockar inte silver.

• Juvelerare kommer också att använda salpetersyra för provning av silver. Om du väljer att utföra detta test dig själv, Tänk på att hantera salpetersyra med försiktighet. Till exempel, bär alltid handskar och skyddsglasögon. Hitta en diskret plats på silver objektet och placera en droppe salpetersyra på den. Titta på platsen för färgbyten; grön anger en falsk medan en krämig färg innebär att du har äkta silver.

• Använd en mjuk, ljusa färger, tyg, Gnid objektet och kolla duken för svarta märken. Svarta märken på duken skulle tyda på äktheten av silver. När den utsätts för luft, silver angrips. När du gnuggar trasa på den, lossnar Matt.