mynewspapers.net

Hur man testar saltvatten för elektrisk ledningsförmågaSalt vatten leder ström. De salt kristallerna i vattnet bär den elektriska laddningen. En av de vanligaste sätten för att testa hur mycket salt är i ett prov av vatten, eller "salthalt" av vattnet, är att använda en salinometer, som är ett verktyg som skickar elektrisk ström in vattenprov och testar sin styrka. Ju starkare den elektriska strömmen, mer salt finns i vattnet. Detta test utförs ofta för att avgöra om vattnet är drickbart eller om den är lämplig för en saltvatten akvarium.

Instruktioner

• Kalibrera salinometer genom sköljning test sonden i alkohol i 10 minuter och sedan skölja av rinnande vatten. Aktivera salinometer och doppa den i ett prov av renat vatten. De flesta salinometers kommer att ha en "kalibrera" knappen eller funktion som kan sedan pressas att åter-ställa Mätenhetens "noll" behandlingen.

• Sätt in instrumentet i saltvatten provet.

• Tryck på knappen "power" eller "Aktivera" att uppnå en läsning. Salthalt mäts normalt i micro Siemens per centimeter (micros/cm). En läsning av 54.000 micros/cm är typisk för havsvatten. Dricksvatten är vanligtvis 100 till 500 micros/cm.